Αθλιότητα Ντούμα (Ειδικοί Φρουροί): «Για το “ελάττωμα” της παιδεραστίας φταίει η μάνα του παιδιού» (video)

Μέχρι τώρα πολλοί αναρωτιούνταν καλόπιστα τι μπορεί να προσφέρει η άποψη του Βασίλη Ντούμα ή του περιφερόμενου στα κανάλια αστυνομικού υπαλλήλου Σταύρου Μπαλάσκα, σε τέτοιες ποινικές υποθέσεις. Σήμερα η απάντηση (ξανα)δόθηκε

248582880 10226363776861773 1445775207345647894 n

Σε μια αθλιότητα άνευ προηγουμένου προχώρησε ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας ο οποίος για μια ακόμη φορά κλήθηκε από τηλεοπτικό σταθμό για να μοιραστεί τη γνώμη του για μια βαριά ποινική υπόθεση, χωρίς ο ίδιος και η υπηρεσία του να εμπλέκονται ούτε κατ’ ελάχιστο.

Ο κ. Ντούμας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μίλησε για τη δυσώδη υπόθεση του βιασμού και της μαστροπείας του 12χρονου κοριτσιού από τον 53χρονο Ηλία Μίχο.

Σε μια χυδαία προσπάθεια απενοχοποίησης του βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης, ο κ. Ντούμας, επιχειρεί να μετριάσει τις ευθύνες για το… «ελάττωμα» του θύτη, λέγοντας ότι θα πρέπει να ερευνηθεί ο ρόλος της μητέρας ακόμη περισσότερου από του δράστη, αφού η οικογένεια θα έπρεπε να προστατεύει το παιδί.

Ο διάλογος έχει ως εξής:

Ντούμας: Εδώ κατακρυμνήστηκε ένας θεσμός που λέγεται οικογένεια. Το ελάττωμα αυτό της παιδεραστίας, της παιδοφιλίας υπάρχει χρόνια.
Οικονόμου: Το έγκλημα
Ντούμας: Το έγκλημα. Αλλά τα παιδιά προστατεύονται πρωτίστως από την οικογένεια. Και εδώ έχουμε μια μάνα που θα έπρεπε για μένα να προβληθεί παραπάνω η σχέση της με την υπόθεση, κι ακόμα από τον ίδιο τον παιδεραστή, που φαίνεται να έχει σημαντικό ρόλο και μάλλον αρνητικό. Και θέλω να ελπίζω ότι δε θα καταλήξει να κατηγορείται μια μάνα για μαστροπεία. Που είναι το σημαντικότερο οχυρό της οικογένειας και της κοινωνίας.

Η εξοργιστική προσπάθεια του αστυνομικού να αποσύρει από το κέντρο της προσοχής τον καθ’ ομολογίαν βιαστή της 12χρονης, και κατηγορούμενο για μαστροπεία, και να θέσει στο επίκεντρο τις ευθύνες της μητέρας και του «θεσμού της οικογένειας», βρήκε ευήκοα ώτα στους οικοδεσπότες της εκπομπής, οι οποίοι συμφώνησαν μαζί του, διορθώνοντας μόνο τη λέξη «ελάττωμα» με τη λέξη «έγκλημα», καθώς το ξέπλυμα ήταν μάλλον υπερβολικό ακόμη και για τους ίδιους.

Μέχρι τώρα πολλοί αναρωτιούνταν καλόπιστα τι μπορεί να προσφέρει η άποψη του προέδρου των Ειδικών Φρουρών Βασίλη Ντούμα ή του περιφερόμενου στα κανάλια αστυνομικού υπαλλήλου Σταύρου Μπαλάσκα, σε τέτοιες ποινικές υποθέσεις. Σήμερα η απάντηση (ξανα)δόθηκε: τίποτα περισσότερο από ένα γερό ξέπλυμα.