Άθλιοι και επαίσχυντοι. Μέχρι τέλους…

 Δεν έχουμε να κάνουμε με ανοσία της αγέλης. Έχουμε να κάνουμε με εξολόθρευση της αγέλης

Screenshot 7 2

Το τελευταίο διαφημιστικό βίντεο του Υπουργείου Υγείας έχει τίτλο: ΜΕΘ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ-4 ΜΥΘΟΙ 1 ΑΛΗΘΕΙΑ. Kοκκίνισε η ντροπή απ’τη ντροπή της με αυτό το προπαγανδιστικό βίντεο, που αναφέρεται στον αριθμό κλινών ΜΕΘ και στον αριθμό του υγειονομικού προσωπικού.

Είναι εντελώς παράλογο να βγάζεις τούτη την εποχή διαφημιστικό σποτάκι για να εξηγήσεις πόσο θωρακισμένο είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με ποσοστιαία θνητότητα στις ΜΕΘ διπλάσια από τις ΜΕΘ τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι θράσος να βγάζεις βίντεο για να εξηγείς πόσο καλά έκανες τα πράγματα. Με τους νεκρούς να φθάνουν τις τελευταίες ημέρες κατά μέσο όρο τους εκατό, είναι αθλιότητα να καμαρώνεις για την επάρκεια του ΕΣΥ. Είναι ασέβεια να κομπάζεις και να περιαυτολογείς, όταν η Ελλάδα το τελευταίο πεντάμηνο είναι μέσα στις δέκα χειρότερες χώρες στον κόσμο στους νεκρούς ανά εκατομμύριο από τον κορονοϊό.

Ακόμα και ο Στέφανος Μάνος που δεν τον λες και ΣΥΡΙΖΑ ούτε αριστερό, μιλά για θανάτους τουλάχιστον 50% πάνω από τα μέσα δυτικοευρωπαϊκά επίπεδα. Γράφει στο Twitter: « …Δεν θα έπρεπε η κυβέρνηση να συστήσει μια ολιγομελή ομάδα με εντολή να βρει τρόπους να περιορίσει τους θανάτους στα μέσα δυτικοευρωπαϊκά επίπεδα; Δηλαδή κατά τουλάχιστον 50%∙ έστω και αν χρειαστεί να διαλύσει βολεμένες ιεραρχίες, έστω αν σπάσει αυγά».

Παρόλη την έντονη υγειονομική κρίση που επικρατεί στην Ελλάδα, το Υπουργείο Υγείας  βγάζει προπαγανδιστικά βιντεάκια. Ισχυρίζονται ότι τα έχουν κάνει όλα τόσο καλά, όμως οι αριθμοί είναι τραγικοί και τους διαψεύδουν. Είναι αυτό που λέμε η εγχείρηση πέτυχε όμως ο ασθενής απεβίωσε. Οι νεκροί προστίθενται με απελπιστικό ρυθμό. Δεν έχουμε να κάνουμε με ανοσία της αγέλης. Έχουμε να κάνουμε με εξολόθρευση της αγέλης.

Την στιγμή που έβγαλαν το προπαγανδιστικό σποτάκι, την ίδια στιγμή σύμφωνα με στοιχεία του Euractiv, Ελλάδα και Βουλγαρία ήταν πρώτες τον Ιανουάριο, από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θανάτους από Covid, συγκριτικά με τον πληθυσμό τους. Και οι δύο χώρες δήλωσαν περισσότερους από 2.300 θανάτους η καθεμία. Στην υπόλοιπη Ευρώπη το ίδιο χρονικό διάστημα υπήρξε σημαντική μείωση. Η Γερμανία είχε 2.256 θανάτους, αν και ο πληθυσμός της είναι δέκα φορές μεγαλύτερος από τον πληθυσμό της Ελλάδας.

Δεν ντρέπονται. Δεν έχουν τσίπα επάνω τους. Δεν τους σταματούν ούτε οι νεκροί, ενώ τους ζωντανούς συνεχώς προσπαθούν να τους κοροϊδέψουν και να τους παραπλανήσουν. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έπιασε πάτο. Ή νομίζουμε ότι έπιασε πάτο. Όμως η κυβέρνηση αυτή δεν έχει πάτο. Δεν έχει όρια προς τα κάτω. Όσο πιο αποτυχημένη γίνεται τόσο πιο πολλά ψέματα λέει. Τόσο πιο εξωφρενική γίνεται η προπαγάνδα της. Τα όρια της προπαγάνδας της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχουν όρια.

Δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω. Δεν παραδέχονται τίποτα. Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και προσπαθούν να το επιβάλουν. Τις καταστροφικές πυρκαγιές που κατέκαψαν την Ελλάδα τις ονόμασαν κλιματική αλλαγή. Την ακρίβεια που σαρώνει τα νοικοκυριά την ονομάζουν ανάπτυξη. Τώρα για την υγειονομική κρίση βγάζουν διαφημιστικό σποτάκι το οποίο καταλήγει: «Τα ψέματα τελείωσαν. Είμαστε περήφανοι για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και συνεχίζουμε.»

Είναι περήφανοι για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και συνεχίζουν. Συνεχίζουν να είναι άθλιοι και επαίσχυντοι. Μέχρι τέλους…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν τα… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο (video)

Περιστέρι

Μετά τις μπουνιές στην ελληνική Βουλή εμφανίστηκαν τα… περιστέρια στο Ευρωκοινοβούλιο (video)

Δύο πρωτοφανή περιστατικά έγιναν την ίδια μέρα στον ελληνικό και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

Παπαδάκης Αναστασοπούλου

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

«Μιλάω κι εγώ, μιλάς κι εσύ, μη δυσανασχετείς», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης απευθυνόμενος στη Μαρία…

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

ΤΕΜΠΗ Ατυ

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

Η αντεισαγγελέας εφετών Λάρισας «βάζει στην θέση της» την εισαγγελέα Ειρήνη Κεχαγιά και διατάσσει την…