Άθλια τροπολογία της τελευταίας στιγμής «στραγγαλίζει» τις εφημερίδες

Η κυβέρνηση επιχειρεί να νομοθετήσει τον έλεγχο των εφημερίδων από το... Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

ek olfmf 1

Τον έλεγχο των εφημερίδων από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (!) νομοθετεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τροπολογία που ήρθε… νύχτα στη Βουλή (κυριολεκτικά), με μάλλον προφανή σκοπό να ελέγξει τον χώρο των εφημερίδων και, όσες δεν μπορεί να τις ελέγξει, να τις κλείσει μέσω οικονομικού στραγγαλισμού και επιβολής προστίμων.

Συγκεκριμένα, η επίμαχη τροπολογία ορίζει πως το ΕΣΡ θα μπορεί να επιβάλλει επαναληπτικά πρόστιμα στις εφημερίδες, κάτι που είναι τουλάχιστον προβληματικό συνταγματικά, με βάση το άρθρο 14 περί ελευθερίας του Τύπου. Μάλιστα, η ίδια τροπολογία ανοίγει τον δρόμο για την προσωπική στοχοποίηση των εκδοτών, καθώς αν δεν μπορούν να πληρωθούν τα πρόστιμα που θα επιβάλει το ΕΣΡ από την εταιρεία που εκδίδει την εφημερίδα, θα καλείται να τα πληρώσει ο μέτοχος!

Ο τρόπος με τον οποίο κατατέθηκε, παραμονή ψήφισης του νομοσχεδίου, αλλά και οι διατυπώσεις που έχουν επιλεγεί, προδίδουν τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης, που δεν είνα άλλες από το να “φιμώσει” τους εκδότες που δεν είναι αρεστοί σε αυτήν – άλλωστε, δεν είναι και τόσο μακριά οι εκλογές και τέτοιες ενοχλητικές φωνές καλό (για τη ΝΔ) είναι να μην υπάρχουν…

Διαβάστε την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή:

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…