ΒΔ

Βαγγέλης Δεληπέτρος

Αθηναϊκό ή… μητσοτακικό πρακτορείο ειδήσεων;

Απορία ψάλτου βηξ! Σχεδόν δύο 24ωρα, μετά από την επικοινωνία με τον δημοσιογράφο τυο Documento Άγγελο Προβολισιάνο που τον ενημέρωσε ότι περιλαμβάνεται στη νέα λίστα παρακολουθήσεων που αποκαλύπτει η εφημερίδα, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος «έβηχε»…

skertsos2 scaled 1

Και πώς να μην… βήχει; Δεν είναι εύκολο κοτζάμ υπουργός Επικρατείας και εκ των παρεπιδημούντων στο Μέγαρο Μαξίμου να δικαιολογήσει πώς αυτός βρίσκεται σε λίστα παρακολουθήσεων ενός «επιτελικού» κέντρου. Σήμερα βέβαια φαίνεται ότι βρήκε –ή τον «βοήθησαν» να βρει- τη μιλιά του και αποφάσισε μη έχοντας άλλα επιχειρήματα να επιτεθεί στο Documento επειδή τάχα δεν δημοσίευσε ολόκληρη τη συνομιλία του με τον συντάκτη του Documento. Δηλαδή, όπως εύστοχα λέει λαός μας, κουκιά έφαγε, κουκιά μαρτυράει. Βέβαια ο Άγγελος Προβολισιάνος απάντησε άμεσα βάζοντας τον κ. Σκέρτσο στη θέση του.

Και εδώ πλέον δημιουργείται ένα μείζον πρόβλημα: Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προφανώς κατόπιν εντολών άνωθεν, έσπευσε να θεωρήσει «είδηση» τις ακροβασίες του υπουργού και να τις αναμεταδώσει αποσιωπώντας την ξεκάθαρη τοποθέτηση του Άγγελου Προβολισιάνου. Μάλιστα, παρότι ο συνάδελφος ενημέρωσε τον διευθυντή του Πρακτορείου Αιμίλιο Περδικάρη για την απαράδεκτη αντιδεοντολογική πρακτική δεν υπήρξε η αναγκαία διόρθωση του «ρεπορτάζ», καταδεικνύοντας ότι για τον διευθυντή και τους υπόλοιπους «αρμόδιους» του Πρακτορείου οι Αρχές Δεοντολογίας υπάρχουν (;) υπό την αίρεση των εντολών του Μαξίμου.

Σε μια τέτοια περίπτωση όμως είναι καλύτερα να μιλάμε για… μητσοτακικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Και αυτό πρέπει να προβληματίσει την ΕΣΗΕΑ, την ΠΟΕΣΥ και τις υπόλοιπες δημοσιογραφικές ενώσεις, ειδικά τώρα που το «επιτελικό» καθεστώς αποσαθρώνεται και η χώρα εκ των πραγμάτων οδηγείται σε εκλογές, οι οποίες πρέπει να γίνουν με όλους τους συνταγματικούς (και όχι «επιτελικούς») κανόνες.

*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι διευθυντής σύνταξης του Documento

Πηγή: Documentonews

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…