Newsroom

Newsroom

Αθηνά Λινού: Κάθετα αντίθετη με τα μέτρα της κυβέρνησης – Τι προτείνει για εστίαση – Μ.Μ.Μ. και σχολεία

«Πρέπει να υπάρξει συνδυασμός πολλών μέτρων, ίσως ακόμη πιο αυστηρών για τους ανεμβολίαστους, αλλά και μέτρα για τους εμβολιασμένους» - Ποια νέα μέτρα προτείνει για Εστίαση και σχολεία 

4282092

Κάθετα αντίθετη με το σύνολο των μέτρων που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον περιορισμό της ραγδαίας ανόδου των κρουσμάτων εμφανίστηκε η Αθηνά Λινού, ενώ προέβλεψε και ένα εκρηκτικό δεκαπενθήμερο με «κόκκινους» όλους τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας του κορονοϊού.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ieidiseis, η Αθηνά Λινού επεσήμανε ότι τα νέα μέτρα της κυβέρνησης δεν μπορούν να αποτελέσουν λύση στο πρόβλημα καθώς χρειάζονται συνδυαστικά μέτρα για ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους.

Όπως σημείωσε η ίδια: «Πρέπει να υπάρξει συνδυασμός πολλών μέτρων, ίσως ακόμη πιο αυστηρών για τους ανεμβολίαστους, αλλά και μέτρα για τους εμβολιασμένους» σημειώνει με νόημα η κ. Λινού. Όπως συμπληρώνει το πρόβλημα δεν λύνεται με ένα μέτρο. Και εξηγεί δίνοντας και ένα σχετικό παράδειγμα. «Το να κλείνουν τα μαγαζιά και να μπει ωράριο λειτουργίας δεν σημαίνει τίποτε. Διότι τι να συγχρωτιστούμε στις 23:00 τι αν αυτό γίνει στη 1 τα ξημερώματα. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι αποδίδει ένα τέτοιο μέτρο. Αυτό που έπρεπε να γίνει και στη διασκέδαση και στην εστίαση είναι:

  1. να υπάρχει περιορισμός στον αριθμό της πληρότητας των καταστημάτων και να μην είναι στο 100% και
  2. να χρησιμοποιούν αποστάσεις και μάσκες ακόμη και οι εμβολιασμένοι και για όση ώρα δεν τρώνε».

Επίσης, η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας έδωσε επιπλέον έμφαση στην αναγκαιότητα να ληφθούν μέτρα για τα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς λέγοντας ότι θα πρέπει οι μαθητές στις τάξεις των σχολείων να είναι λιγότεροι, να αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο ο υπαίθριος χώρος, τα λεωφορεία να αποκτήσουν ανοιγόμενα παράθυρα που δεν θα τα έχουμε κλειστά, αλλά και να αραιώσουν οι άνθρωποι που τα χρησιμοποιούν.

Τέλος, σε ότι αφορά την εξαγγελία της κυβέρνησης για επέκταση της καμπάνιας για τον εμβολιασμό με σποτ μέσα από τα οποία θα προβάλλονται επιστημονική στοιχεία για τον εμβολιασμό, η ίδια σχολίασε πως θα «κάνουν δουλειά», λέγοντας ότι: «Τα σποτ υπέρ του εμβολιασμού πιστεύω θα κάνουν δουλειά και εμείς δοκιμάζουμε μέσω social media και Facebook διαφημιστικά βίντεο από επώνυμους ανθρώπους, οι οποίοι με την υπογραφή τους θα απευθύνονται και σε εμβολιασμένους και σε ανεμβολίαστους.

Αυτά τα βίντεο θα προβληθούν σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες, ενώ από την ανάλυση των δεδομένων θα δούμε τα αποτελέσματα ώστε άμεσα να το επεκτείνουμε».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…