Αθήνα: Καταγγελίες για ελλείψεις σχολικών καθαριστ(ρι)ών

Τα σχολεία, τα εκπαιδευτικά σωματεία, οι σύλλογοι και ενώσεις γονέων καταγγέλουν σοβαρότατες ελλείψεις σε προσωπικό καθαριότητας των σχολικών μονάδων της Αθήνας αφού το υπάρχουν προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. 

ek keof

Οι πιο πρόσφατες αφορούν το 44ο-152ο ΔΣ Αθηνών όπου, σύμφωνα με καταγγελία της παράταξης του δήμου Αθηναίων, Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, τα σχολεία σημειώνουν:

«..Το υγειονομικό πρωτόκολλο που απαιτείται, τηρείται σχολαστικά στο σχολείο μας από τις 8 ως τις 14:30 που τελειώνει το ωράριο των καθαριστριών. Είναι φανερό ότι η λειτουργία του ολοήμερου προγράμματος δε γίνεται στις απαραίτητες συνθήκες καθαριότητας. Επίσης, δεν υπάρχει κανείς για να καθαρίσει τις αίθουσες, τις τουαλέτες και το σχολείο γενικώς μετά τη λήξη του ολοήμερου προγράμματος…»

Ανάλογη καταγγελία από το 162ο ΔΣ, και τον σύλλογο γονέων, αναφέρει:

«Ειδικά στο 162ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, που μετρά περίπου 260 μαθητές και ένα νηπιαγωγείο, ένα σχολείο περίπου 770τ.μ., κατά την διάρκεια του μαθήματος δεν υπάρχει καθαρίστρια!!! Αυτό σημαίνει ότι κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο δεν τηρείται, δεν απολυμαίνεται καμία επιφάνεια, πόμολα, βρύσες κ.λπ., δεν καθαρίζονται ούτε μια φορά οι τουαλέτες!!! Η καθαρίστρια αναλαμβάνει βάρδια στη 1μμ!»

Κι αυτά είναι μόνο ορισμένες από τις καταγγελίες! Βροχή φτάνουν οι διαμαρτυρίες στις σχολικές επιτροπές και στον αντιδήμαρχο παιδείας από δημοτικά/νηπιαγωγεία/γυμνάσια και λύκεια.

Τα αιτήματα των σχολικών μονάδων και τις αντίστοιχες καταγγελίες των εκπαιδευτικών σωματείων και συλλόγων κι ενώσεων γονέων έθεσε η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 28/9. Απέναντι σε αυτά, η απάντηση του αντιδήμαρχου παιδείας κ. Καλαμπόκα ήταν προκλητική: «Το προσωπικό καθαριότητας είναι και παραπάνω κι από αυτά που χρειάζονται τα σχολεία για να λειτουργούν με ασφάλεια». Το θράσος της απάντησής του γίνεται ακόμα μεγαλύτερο γιατί ταυτόχρονα ομολόγησε ότι ο δήμος περιμένει ακόμα 140 καθαριστ(ρι)ες. Αυτό και μόνο επιβεβαιώνει απόλυτα τις καταγγελίες για ελλιπέστατο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία σήμερα.

«Η δημαρχία Μπακογιάννη απόλυτα δεσμευμένη με την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, αρνείται να υπερασπίσει στοιχειωδώς τις ανάγκες των σχολικών μονάδων της πόλης, διεκδικώντας τα αιτήματα του δήμου», τονίζει η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα. Ενώ από τον Αύγουστο οι υπηρεσίες έχουν δηλώσει ότι χρειάζονται ακόμα 500 προσλήψεις καθαριστ(ρι)ων, η καθαριότητα στα σχολεία καλύπτεται με αλχημείες, χρήση προσωπικού «δανεικών» από άλλες υπηρεσίες, ακόμα και μουσικούς συναντήσαμε στα σχολεία να έχουν σταλεί για να καλύψουν για λίγες μέρες τις ανάγκες καθαριότητας, χρησιμοποιώντας διάφορα ΕΣΠΑ όπως «γενικών καθηκόντων» που όμως από το καθηκοντολόγιό τους απαγορεύεται να καθαρίζουν τους χώρους υγειινής κ.λπ.

Η δημαρχία Μπακογιάννη για να μην εκθέσει την κυβέρνηση αρνήθηκε απόφαση του ΔΣ που κατέθεσε η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα που να δηλώνει ότι το προσωπικό που έχει στην καθαριότητα των σχολείων δεν επαρκεί κι απαιτεί διπλασιασμό των προσλήψεων.

Πηγή: documentonews.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…