Newsroom

Newsroom

Athens Pride: «Όχι» στη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΛΟΑΤΚΙ Αστυνομικών

«Η αστυνομική σας ταυτότητα, είτε με στολή είτε με οποιοδήποτε διακριτικό στοιχείο που την υποδηλώνει, δεν έχει ακόμη χώρο στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας», αναφέρει η ανακοίνωση.

athens pride 2019 1

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ΛΟΑΤΚΙ Αστυνομικών είχε υποβάλλει αίτημα για συμμετοχή στο Athens Pride με περίπτερο, χαιρετισμό και μπλοκ στην παρέλαση.

Ωστόσο το Athens Pride δεν έδωσε άδεια συμμετοχής της Ένωσης στο φετινό Pride. Η απόφαση ήταν συνολική από την πολιτική ομάδα και την επιτροπή. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τη διάθεσή σας να στηρίξετε στο Athens Pride καθώς και να σας ευχηθούμε κάθε επιτυχία στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου ΛΟΑΤΚΙ+ Αστυνομικών. Ελπίζουμε οι καλές πρακτικές που θα συζητηθούν εκεί να βρουν πρόσφορο έδαφος και στην Ελληνική Αστυνομία.

»Με βάση τις πολύπαθες σχέσεις της LGBTQI+ κοινότητας με την αστυνομία, αλλά και τις πρόσφατες δραματικές εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου, η αστυνομική σας ταυτότητα, είτε με στολή είτε με οποιοδήποτε διακριτικό στοιχείο που την υποδηλώνει, δεν έχει ακόμη χώρο στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Αθήνας.

Είναι ευρέως γνωστό ότι πολλά LGBTQI+ άτομα στην Ελλάδα έχουν επανειλημμένα κακοποιηθεί, προπηλακιστεί, αγνοηθεί μέχρι και δολοφονηθεί από αστυνομικούς.

Έτσι, είναι όχι μόνο υποχρέωση αλλά και ειλικρινής μας θέληση να προστατέψουμε τα άτομα με αυτά τα βιώματα από κάθε έκθεση σε καταστάσεις που μπορεί να γίνουν κακοποιητικές ή μπορεί να πυροδοτήσουν αντίστοιχα συναισθήματα.

Παράλληλα με αυτή τη βίαιη πραγματικότητα, δεν έχει γίνει ακόμα κάποια κίνηση αποδοχής, απόδειξης διάθεσης ουσιαστικής συνεργασίας και δημόσιας παραδοχής ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά και αδιαπραγμάτευτα από την Ελληνική Αστυνομία.

Τα LGBTQI+ άτομα στην Ελλάδα ζούμε σε ένα μόνιμο καθεστώς φόβου και νιώθουμε απροστάτευτα, καθώς η αστυνομία συχνά πράττει βάσει ομοφοβικών, σεξιστικών, ρατσιστικών, μισαναπηρικών και τρανσφοβικών πεποιθήσεων, καταπατώντας βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Ωστόσο, αναγνωρίζουμε τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες διεκδικείτε την ορατότητα της κοινής μας ταυτότητας σε έναν χώρο βαθιά τοξικό και πως η δημιουργία και λειτουργία των ομάδων σας αποτελεί ένα πρώτο γενναίο και πολύ βασικό βήμα. Χρειάζονται, όμως, πολλά περισσότερα βήματα από το σύνολο της αστυνομίας για να γεφυρωθεί η απόσταση που έχει παγιωθεί, ώστε να φτάσουμε κάποτε να παρελαύνουμε ανοιχτά μαζί.

Νιώθοντας σιγουριά ότι και εσείς αναγνωρίζετε την ευαλωτότητα που νιώθουμε ως LGBTQI+ άτομα, αναμένουμε ότι θα αντιμετωπίσετε και θα υποστηρίξετε με κατανόηση, αγάπη και αποδοχή την ανωτέρω απόφαση. Πιστεύουμε πώς κατανοείτε εις βάθος την αγωνία μας στη δημιουργία ενός safer space όπου όλα τα άτομα θα μπορούμε να γιορτάσουμε και να διεκδικήσουμε όπως μας αξίζει.

Με μεγάλη χαρά θα σας υποδεχτούμε ως ατομικότητες για να ζήσουμε μαζί αυτή την ημέρα μνήμης, γιορτής και διεκδίκησης με Υπερηφάνεια για όλες εκείνες τις ταυτότητες που δεν επιλέξαμε, που μας διέπουν και που για αυτες βιώνουμε συνεχή διάκριση.»

Φαραντούρης: Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη, κύριε Μητσοτάκη

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Φαραντούρης: Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη, κύριε Μητσοτάκη

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…