Newsroom

Newsroom

Athens Pride 2021: «Ήρθε η στιγμή μας» (Photos/ Videos)

«Η στέρηση των δικαιωμάτων μας έχει διαχρονικό και διακομματικό χαρακτήρα. Η κοινωνία είναι έτοιμη. Οι κυβερνήσεις όχι. Ηρθε η στιγμή μας. Η ώρα να κατέβουμε στον δρόμο, εκεί που όλα ξεκίνησαν. Απλά. Συντροφικά. Διεκδικητικά. Ανθρώπινα»

241757553 227732432702804 773401651738674976 n

Σε εξέλιξη είναι η Παρέλαση Υπερηφάνειας της Αθήνας, το Athens Pride, στο κέντρο της Αθήνας με σύνθημα «Αυτό που μας ενώνει». Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και θα ολοκληρωθεί στη Βουλή. 

Φέτος, το Athens Pride 2021 είναι προσαρμοσμένο στα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, και δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συναυλία, ούτε θα υπάρχουν τα περίπτερα. Θα υπάρχει ωστόσο τήρηση των ενδεδειγμένων αποστάσεων και χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. 

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Μπαϊράμογλου

«Περάσαμε ακόμη έναν χρόνο να παρακολουθούμε τη ζωή μας να περνάει και τα δικαιώματα μας —όσα λίγα κρατούσαμε σφιχτά στο ένα χέρι— να καταπατούνται. Έναν χρόνο που η ατομική ευθύνη μας φορέθηκε σε τέτοιο βαθμό, που αντικατέστησε την πολιτική. Έναν χρόνο που καθημερινά θρηνούμε θύματα, ελευθερίες κι αδικίες. Έναν χρόνο με τις διεκδικήσεις μας να μένουν στο συρτάρι και με μια κυβέρνηση που αρνείται να αντιμετωπίσει την LGBTQI+ κοινότητα ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας», λένε.

Τι λένε οι διοργανωτές

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές του Athens Pride, τον ένα χρόνο της πανδημίας που πέρασε, οι διεκδικήσεις των ΛΟΑΤΚΙ παραμένουν στο συρτάρι, όσο η κυβέρνηση αρνείται να αντιμετωπίσει την κοινότητα ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας. «Η στέρηση των δικαιωμάτων μας έχει διαχρονικό και διακομματικό χαρακτήρα. Η κοινωνία είναι έτοιμη. Οι κυβερνήσεις όχι. Ηρθε η στιγμή μας. Η ώρα να κατέβουμε στον δρόμο, εκεί που όλα ξεκίνησαν. Απλά. Συντροφικά. Διεκδικητικά. Ανθρώπινα», επισημαίνουν.

Το κάλεσμα συμμετοχής στο φετινό Athens Pride έκανε η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, τονίζοντας ότι η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξελίσσεται σε ζήτημα επιβίωσης.

«ΛΟΑΤΚΙ+ και άλλες μειονότητες βλέπουμε καθημερινά τα δικαιώματά μας να καταπατούνται από την κυβέρνηση. Βλέπουμε τις ζωές μας να μικραίνουν και να περιορίζονται σε μικρόκοσμους οριοθετημένους από βιοπολιτικές και από ειρωνικά αυτοαποκαλούμενα “υπουργεία πολιτικής προστασίας και προστασίας του πολίτη”. Από εγκληματικά λάθη που στοιχίζουν σε φυσικό πλούτο, δάση, βιοποικιλότητα και εν τέλει ανάσες» σημειώνεται σε ανακοίνωσή της.

Την ίδια ώρα, το ΚΙΝΑΛ σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει:

«Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ χαιρετίζει και συμμετέχει ενεργά και φέτος στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Athens Pride 2021 με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμωνος το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 19:00’. Οι αξίες της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας και της Προόδου αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα, την ποικιλομορφία, τις ανοιχτές κοινωνίες, την ελευθερία έκφρασης και αυτοδιάθεσης του σώματός μας».

Δείτε επίσης

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή