Newsroom

Newsroom

Αθέμιτη παρέμβαση Καρατζαφέρη

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μετά την συμμετοχή του κόμματος του στην κυβέρνηση Παπαδήμου και την υπουργοποίηση βουλευτών του, είναι φυσικό…

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μετά την συμμετοχή του κόμματος του στην κυβέρνηση Παπαδήμου και την υπουργοποίηση βουλευτών του, είναι φυσικό να θεωρεί ότι έχει αυξημένα καθήκοντα και μπορεί να αναλαμβάνει «ειδικές» αποστολές.

Με πρόσφατη τοποθέτηση του Γ. Καρατζαφέρη στο τηλεοπτικό σταθμό του ΛΑΟΣ ο πρόεδρος του κόμματος αναφέρθηκε στο καρτέλ που έχει δημιουργηθεί στις αερομεταφορές κατονομάζοντας τις εταιρείες Aegean και Ολυμπιακή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα έχουν βρει μεταξύ τους και έτσι ουσιαστικά έχουν δημιουργήσει μονοπώλιο.

Το εντυπωσιακό στην τηλεοπτική εμφάνιση του κ. Καρατζαφέρη είναι η αναφορά του σε συγκεκριμένη νεοσύστατη αεροπορική εταιρεία η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ πήρε τη δουλειά λόγω των χαμηλών τιμών που κατέθεσε. Μάλιστα αναφέρει ότι μίλησε με τον υπουργό Μεταφορών κ. Βορίδη, μετά από ενημέρωση που είχε την τελευταία στιγμή, και του επέστησε την προσοχή για το συγκεκριμένο διαγωνισμό που αφορά αεροπορική κάλυψη άγονων γραμμών στο εσωτερικό της χώρας.

Πως ξέρει ο κ. Καρατζαφέρης ότι στο συγκεκριμένο διαγωνισμό μειοδοτεί μια άγνωστη αεροπορική εταιρεία τη στιγμή που οι φάκελοι των οικονομικών προσφορών είναι σφραγισμένοι; Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το www.koutipandoras.gr από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) οι φάκελοι των προσφορών των 6 αεροπορικών εταιρειών που πήραν μέρος στο μειοδοτικό διαγωνισμό για 24 γραμμές στο εσωτερικό της χώρας κατατέθηκαν στις 4 Ιανουαρίου και βρισκόμαστε ακόμα στο στάδιο τεχνικής αξιολόγησης των εν λόγω εταιρειών. Η τεχνική αξιολόγηση περιλαμβάνει την εξέταση των δικαιολογητικών, των αεροπορικών πιστοποιητικών, των αδειών, του μετοχολογίου και του business plan που έχει καταθέσει η κάθε εταιρεία. Είναι μια διαδικασία που θα πάρει περίπου 2 μήνες μέχρι να αξιολογηθούν τα κατατιθέμενα πιστοποιητικά για να ακολουθήσει το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών όσων εταιρειών κριθούν ότι πληρούν τους όρους της τεχνικής αξιολόγησης.

Ποια είναι η άγνωστη εταιρεία «Μινωϊκές Αερογραμμές»;

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 9581 στις 8 Σεπτεμβρίου 2011 η εταιρεία Μινωϊκές Αερογραμμές (MINOAN AIR) καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο με έδρα τη Γλυφάδα και το μετοχικό της κεφάλαιο είναι 100 χιλιάδες ευρώ. Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τους Γρηγόρη Κομνηνό, Μάρκο Καραμαλέγκο, Ανδρέα Κουλόπουλο, Κωνσταντίνο Συλιγάρδο και Χρήστο Ζαβογιάννη.

Αναλυτικά, φάκελο κατέθεσαν οι αεροπορικές εταιρείες:

OLYMPIC AIR (για 14 γραμμές), Αθήνα – Αστυπάλαια, Αθήνα -Ικαρία, Αθήνα – Λέρος, Αθήνα – Μήλος, Ρόδος – Κάρπαθος – Κάσος – Σητεία, Αθήνα – Κύθηρα, Αθήνα – Νάξος, Αθήνα – Πάρος, Αθήνα – Κάρπαθος, Αθήνα -Σκιάθος, Ρόδος – Κως – Κάλυμνος – Λέρος – Αστυπάλαια, Αθήνα – Κάλυμνος, Ρόδος – Καστελόριζο, Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα.

AEGEAN AIRLINES (για 8 γραμμές), Αθήνα – Κάρπαθος, Αθήνα -Σητεία, Αθήνα – Σκιάθος, Αθήνα – Σκύρος, Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη – Σάμος, Θεσσαλονίκη – Χίος.

ASTRA AIRLINES ( για 6 γραμμές ), Αθήνα – Σκιάθος, Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα, Αθήνα – Σητεία,
Θεσσαλονίκη – Σάμος, Θεσσαλονίκη – Χίος.

SKY EXPRESS (για 6 γραμμές), Λήμνος – Μυτιλήνη – Χίος – Σάμος – Ρόδος, Αλεξανδρούπολη – Σητεία, Άκτιο – Σητεία, Κέρκυρα – Άκτιο – Κεφαλονιά – Ζάκυνθος – Κύθηρα, Αθήνα – Σκύρος, Θεσσαλονίκη – Σκύρος.

AEROLAND (για 2 γραμμές ), Αθήνα – Μήλος, Αθήνα – Νάξος.

ΜΙΝΩΪΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ (για 11 γραμμές), Αθήνα -Αστυπάλαια,
Αθήνα – Ικαρία, Αθήνα – Λέρος, Αθήνα – Κύθηρα, Αθήνα – Σητεία, Αθήνα -Σκιάθος, Αθήνα – Κάρπαθος, Θεσσαλονίκη – Καλαμάτα, Θεσσαλονίκη – Χίος, Θεσσαλονίκη – Σάμος, Θεσσαλονίκη – Κέρκυρα.
Οι προσφορές θα αξιολογηθούν ώστε να προκύψουν οι εταιρείες που θα παρέχουν τη δημόσια υπηρεσία, σε δύο με τρεις μήνες.

Το βίντεο είναι από το google-news Ακολουθήστε το Κουτί της Πανδώρας στο Google News και παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…