Newsroom

Newsroom

Αθανασίου: Όχι σε γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Τόση δημοσιότητα ούτε στα όνειρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης κος Αθανασίου. Μετά την υπόθεση Ρωμανού, μιλώντας στο MEGA, αναφέρθηκε και…

athanasioy 3

Τόση δημοσιότητα ούτε στα όνειρά του ο Υπουργός Δικαιοσύνης κος Αθανασίου. Μετά την υπόθεση Ρωμανού, μιλώντας στο MEGA, αναφέρθηκε και στην υπόθεση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, δείχνοντας περίτρανα πόσο ομοφοβική είναι ακόμα η συντηριτική παράταξη της χώρας. Ζητήματα που σε χώρες του βορρά οι εκεί συντηριτικοί τα έχουν λυμένα…
«Δεν το συζητώ, δεν το διανοούμαι», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «και η σύμβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το απαγορεύει. Όταν μιλάει για γάμο μιλάει για άνδρα και γυναίκα».  

«Είμαστε μια χώρα η οποία σέβεται τις παραδόσεις, σέβεται την φύση του ανθρώπου και δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί τουλάχιστον με αυτή την κυβέρνηση και με αυτή την υπουργία ο γάμος», πρόσθεσε.

Σχετικά με την καταδίκη από το ΕΔΑΔ για το θέμα του συμφώνου συμβίωσης ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι αποτελεί μία πραγματικότητα για την οποία «δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε».

Επέκρινε πάντως όσους «βγαίνουν και τα ισοπεδώνουν όλα», λέγοντας πως δεν είναι απλό ζήτημα ούτε μπορεί να το εξετάσει το υπουργείο Δικαιοσύνης «κάτω από την πίεση οποιουδήποτε, χωρίς νηφαλιότητα και ψυχραιμία».

Ο κ. Αθανασίου γνωστοποίησε ότι έχει συστήσει επιτροπή στο υπουργείο Δικαιοσύνης η οποία θα αναμορφώσει μερικά θεμελιώδη κεφαλαία του οικογενειακού δικαίου και ένα από τα θέματα που θα συζητήσει θα είναι και το ζήτημα της συμβίωσης.

Όπως είπε, το πρόβλημα είναι ποιες είναι οι συνέπειες του συμφώνου. «Περιοριζόμαστε στα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και κληρονομικά δικαιώματα, πάμε μέχρι υιοθεσίες μέχρι επιμέλειες τέκνων κλπ;», διερωτήθηκε.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…