Αθανασίου για τη συνεπιμέλεια: «Τορπιλίζει τις σχέσεις των γονέων και εκτινάσσει τις αντιδικίες» (Video)

«Η έκφραση “ενημέρωση του άλλου γονέα” θα τορπιλίσει τις σχέσεις των γονέων και θα εκτινάξει τις αντιδικίες»

αθανασιου Medium

Την αντίθεσή του με τις επίμαχες διατάξεις του νομοσχεδίου για τη συνεπιμέλεια εξέφρασε -μετά τον Μ. Βολουδάκη, την Ολ. Κεφαλογιάννη και την άρνηση της Μ. Γιαννάκου να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο- ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Θα ήθελα να κάνω μερικές παρατηρήσεις που νομίζω ότι θα βοηθήσουν τη λειτουργικότητα του νομοθετήματος αν γίνουν οι σχετικές νομοτεχνικές βελτιώσεις» είπε εισαγωγικά ο Χ. Αθανασίου και αναφέρθηκε επισταμένως σε ρυθμίσεις που αναμένεται να προκαλέσουν μεγαλύτερα προβλήματα απ΄ αυτά που καλούνται να λύσουν.

Ενδεικτικά, επισήμανε πως «το συμφέρον του τέκνου ορίζεται (στο νομοσχέδιο) ότι εξυπηρετείται από τη συμμετοχή και των δύο γονέων στην ανατροφή και φροντίδα του». Όπως εξήγησε ο πρώην υπουργός, με τη ρύθμιση αυτή ο νομοθέτης ιεραρχεί τα κριτήρια διάγνωσης του συμφέροντος του τέκνου, προτάσσοντας και δίνοντας έμφαση σε ορισμένα από αυτά έναντι άλλων κριτηρίων χωρίς να μπορούμε να κρίνουμε την σπουδαιότητα και την ιεράρχηση αυτών.

«Η έκφραση “ενημέρωση του άλλου γονέα” θα τορπιλίσει τις σχέσεις των γονέων και θα εκτινάξει τις αντιδικίες» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Φοβάμαι θα δημιουργήσει νομολογιακά προβλήματα». Όσον αφορά τη γονική μέριμνα και συγκεκριμένα ότι κατά το σχέδιο νόμου αυτή ασκείται από κοινού και εξίσου από τους δύο γονείς, θεωρεί ότι αρκούσε η από κοινού άσκηση χωρίς το «εξίσου». «Διότι μπορεί να δημιουργήσει παρανοήσεις» εξήγησε και συμπλήρωσε με νόημα: «Η λύση, όμως, αυτή -αν σωστά έχω πληροφορηθεί- δεν είχε εξαγγελθεί από εσάς κ. υπουργέ. Αλλά μπορεί να έχω λάθος».

Κάλεσε δε τον υπουργό Δικαιοσύνης να αφαιρέσει το τεκμήριο του 1/3. «Παραδείγματος χάρη, μια απογευματινή συνάντηση του παιδιού με τον γονιό που δεν μένει μαζί του, ως τι θα χρεωθεί; Ως επικοινωνία ημέρας ή ως κλάσμα ημέρας;» αναρωτήθηκε και έκανε λόγο για διατάξεις που «ενισχύουν τη θέση ορισμένης κατηγορίας γονέων», γεγονός που θα επιφέρει «υπονόμευση της διαμεσολάβησης και δικαστικές διενέξεις».

Δείτε το βίντεο:

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

CropImage 20

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

Το έργο έκανε την εμφάνισή του στο 6ο Λύκειο Καλαμαριάς, όπου είναι μαθήτρια η 17χρονη…