Ατελείωτο μακελειό αμάχων στην Γάζα (photos+videos)

Τουλάχιστον τους 41 φτάνουν οι νεκροί πλέον από τις ασταμάτητες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ανταπόκριση…

palesti4 528 355

Τουλάχιστον τους 41 φτάνουν οι νεκροί πλέον από τις ασταμάτητες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ανταπόκριση του Al Jazeera από την περιοχή. Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι δήλωσαν την Τετάρτη πως τραυματίστηκαν περισσότερα από 300 άτομα από τις εκατοντάδες ισραηλινές επιθέσεις. Παλαιστίνιοι μαχητές συνέχισαν να από την πλευρά τους να εξαπωλύουν όλμους και ρουκέτες στο Ισραήλ, με κάποιες από αυτές να φτάνουν μέχρι και  το Τελ Αβίβ, χωρίς όμως να έχουν αναφερθεί θύματα.

Σύμφωνα με ανταποκρίσεις από την περιοχή, κάποιες από τις ισραηλινές επιθέσεις είχαν ως στόχο το σπίτι ενός διοικητή των Ταξιαρχιών Κασάμ, της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς. Τα θύματα και τα στοιχεία τους όμως παραμένουν άγνωστα.

Σε μία άλλη επίθεση ανατινάχθηκε το σπίτι του Χαφέζ Χαμάντ, ηγέτη της στρατιωτικής πτέρυγας της Ισλαμικής Τζιχάντ. Σκοτώθηκε μαζί με τουλάχιστον τέσσερις γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τους γείτονες και τους υπαλλήλους του νοσοκομείου.

Μία 80χρονη γυναίκα σκοτώθηκε σε μια επίθεση στο χωριό Αλ-Mughraqa στη νότια Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις εκθέσεις. Ο πολιτικός ηγέτης της Χαμάς Khaled Messhall, δήλωσε την Τετάρτη, ότι η «ακραία» ισραηλινή κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου είναι υπεύθυνη για τον τελευταίο κύκλο της βίας και προέτρεψε τους Ισραηλινούς να αλλάξουν την ηγεσία τους και να αναγκάσουν τους ηγέτες τους να πάψουν τις επιθέσεις τους στη Γάζα.

«Ο Νετανιάχου θα σας μεταφέρει από την καταστροφή στην καταστροφή. Δεν θα σας προσφέρει τίποτα, παρά μόνο ήττα και καταστροφή», είπε. «Σκοτώνουν τους ανθρώπους μας. Ο κόσμος γνωρίζει – Ο πόλεμος αυτός έχει έρθει επάνω σε μας, δεν τον έχουμε φέρει εμείς αυτόν τον πόλεμο». Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την επιστράτευση 40.000 εφέδρων για μια εκστρατεία που θα στοχεύει στη Γάζα. Μόνο ένα μικρό μέρος από αυτούς μέχρι σήμερα έχουν κινητοποιηθεί, αν και αξιωματούχοι υπαινίχτηκαν μια μακρά εκστρατεία στη Γάζα. «Προετοιμαζόμαστε για μια μάχη εναντίον της Χαμάς η οποία δεν θα τελειώσει μέσα σε λίγες ημέρες», δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας Moshe Yaalon. Εντωμεταξύ τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα προς το Ισραήλ από τα μεσάνυχτα έως και την ανατολή του ηλίου. Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε, ότι τρεις από αυτές κατέληξαν στη νότια πόλη της Be’er Sheva.

Ακόμα μία ομοβροντία από πέντε ρουκέτες εξαπολύθηκε εναντίον του Τελ Αβίβ κατά τη διάρκεια της ώρας αιχμής το πρωί. Οι περισσότεροι από αυτούς αναχαιτίστηκαν από το σύστημα Iron Dome, και οι εκρήξεις ακούστηκαν στα νότια και ανατολικά του κέντρου της πόλης. Πέντε μέλη της Χαμάς σκοτώθηκαν ύστερα από καταδρομική ναυτική επίθεση Παλαιστίνιων κομάντο σε μια στρατιωτική βάση στην Zikim, κοντά στη νότια πόλη του Ισραήλ. Συγκρούσεις σημειώθηκαν καθ’ όλη τη τη διάρκεια της νύχτας στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών στρατευμάτων. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν κοντά στη Ραμάλα, ενώ διαμαρτυρίες έχουν επίσης αναφερθεί στη Βηθλεέμ και τη Χεβρώνα. Ο Αραβικός Σύνδεσμος ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητηθεί η κρίση στην περιοχή.  

Πηγή: Al Jazeera  

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…