Το ατελείωτο “γαλάζιο ρουσφέτι” – Ένα success story της ΝΔ

Η λέξη “ρουσφέτι” προέρχεται από την Τουρκική rüşvet που σημαίνει δωροδοκία και ήδη από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους πολιτικοί “συναλλάσσονται” με πολίτες σ' ένα ατελείωτο “ρουσφετο-αλισβερίσι” που κρατά χρόνια. Εκτός από τα εκατομμύρια ευρώ που συνεχίζουν να χρωστούν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ σε Τράπεζες και ΙΚΑ, εκτός από το μισό περίπου εκατομμύριο ευρώ που χρωστούσε η Γαλάζια Συγγρού σε ΔΕΗ και σε “χαράτσι”, η Νέα Δημοκρατία, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του tvxs.gr, διέθετε και διαθέτει μια “βαριά βιομηχανία ρουσφετιών”.

nd grafeia

Η λέξη “ρουσφέτι” προέρχεται από την Τουρκική rüşvet που σημαίνει δωροδοκία και ήδη από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους πολιτικοί “συναλλάσσονται” με πολίτες σ’ ένα ατελείωτο “ρουσφετο-αλισβερίσι” που κρατά χρόνια. Εκτός από τα εκατομμύρια ευρώ που συνεχίζουν να χρωστούν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ σε Τράπεζες και ΙΚΑ, εκτός από το μισό περίπου εκατομμύριο ευρώ που χρωστούσε η Γαλάζια Συγγρού σε ΔΕΗ και σε “χαράτσι”, η Νέα Δημοκρατία, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα του tvxs.gr, διέθετε και διαθέτει μια “βαριά βιομηχανία ρουσφετιών”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά, το κόμμα και οι βουλευτές της ΝΔ υπονόμευαν κάθε προσπάθεια αξιοκρατικής λειτουργίας της Γενικής Γραμματείας Εσόδων. Πως;

“Βομβάρδιζαν καθημερινά, με επίσημα και ενυπόγραφα αιτήματα, τη Γραμματεία για αναβαθμίσεις, τοποθετήσεις και προαγωγές «ημετέρων»”.

Όπως αναφέρει το tvxs.gr, επικαλούμενο τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του, ανάμεσα στους υπουργούς που έδιναν τις εντολές αυτές (ζητούσαν επωνύμως και εγγράφως τοποθετήσεις “δικών τους παιδιών” σε καίριες διευθυντικές θέσεις, σε συγκεκριμένες ΔΟΥ και τελωνεία, ευνοϊκές αποσπάσεις και μετατάξεις), βρίσκονται ο τότε υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Σίμος Κεδίκογλου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης καθώς και το ίδιο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας (με επίσημη σφραγίδα και υπογραφές).

 

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα ΕΔΩ

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…