Newsroom

Newsroom

Άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης: Αποσύρονται τα ΜΑΤ από Λέσβο και Χίο

Βουλευτές φυγάδευσαν τις αστυνομικές δυνάμεις από την Καράβα όταν εγκλωβίστηκαν από διαδηλωτές

5044379

Μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στη Χίο και τη Λέσβο, η κυβέρνηση πανικόβλητη αποφάσισε να αποσύρει τα ΜΑΤ από τα νησιά ενώ συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη υπό τον πρωθυπουργό το υπουργικό συμβούλιο.

Αργά το απόγευμα έγινε γνωστή η απόφαση για αποκλιμάκωση των δυνάμεων της Αστυνομίας. Σύμφωνα με το stonisi.gr αναχώρηση από το Διαβολόρεμα ήταν σχετικά εύκολη παρά τις συγκρούσεις που τη συνόδευσαν.

Χθες, Τετάρτη μόλις ο πρωθυπουργός επέστρεψε από τη Θράκη, συγκάλεσε έκτακτη κλειστή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους υπουργούς Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη και Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 

Η κατάσταση στο νησί της Λέσβου αλλά και της Χίου ήταν έκρυθμη από νωρίς την Τετάρτη όπου κάτοικοι των δύο νησιών συμμετείχαν στις ογκώδεις διαδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί. Τα επεισόδια δεν άργησαν να ξεσπάσουν και οι συγκρούσεις που ακολούθησαν ήταν άγριες.

Μετά από πολύωρα επεισόδια οι δυνάμεις καταστολής βρέθηκαν να πολιορκούνται από τους κατοίκους των νησιών, κυρίως της Λέσβου, και χρειάστηκε επανειλημμένως η παρέμβαση του περιφερειάρχη και των τοπικών αρχών της Λέσβου. Αν και είχαν προειδοποιηθεί τις προηγούμενες ημέρες (οι του επιτελικού κράτους), ότι οι κάτοικοι είναι εξοργισμένοι και ότι θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις εντούτοις πήραν την απόφαση να στείλουν διμοιρίες των ΜΑΤ, ωσάν δυνάμεις κατοχής για να υλοποιήσουν την επίταξη που είχαν αποφασίσει με την αντιδημοκρατική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, στην Καράβα οι αστυνομικές δυνάμεις χρειάστηκε να… φυγαδευτούν από βουλευτές όταν εγκλωβίστηκαν μεταξύ διαδηλωτών από το Μανταμάδο από τα βόρεια, από τη Μυτιλήνη από τα νότια και από το Καβακλή που μετά την αποχώρηση των ΜΑΤ βγήκαν στα πλάγια της Αστυνομίας. Μετά από διαπραγματεύσεις με την καταλυτική συμβολή του Δημάρχου δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, του Προέδρου της Κοινότητας Μανταμάδου Χαράλαμπου Τζελαιδή, των βουλευτών Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνού και του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα οι αστυνομικές δυνάμεις οδηγήθηκαν με ασφάλεια εκτός του κλοιού των διαδηλωτών. Μάλιστα επικεφαλής της πορείας των Αστυνομικών ήταν ο ίδιος ο Δήμαρχος δυτικής Λέσβου προκειμένου να μην υπάρξουν ενέργειες σε βάρος των Αστυνομικών.

Η απόφαση για αποχώρηση των ΜΑΤ από τα νησιά αποτελεί ηχηρή ήττα της κυβέρνησης που είδε ότι το δόγμα Νόμος και Τάξη που διαφημίζει σε κάθε της βήμα, δεν «περνάει» παντού.

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…