Ασυνείδητοι «γονείς» έφτιαξαν ομάδα στο Facebook με τίτλο: «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»

Λίγες ώρες αφότου ανακοινώθηκε ότι τα σχολεία θα υποδεχτούν τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά στις 7 Σεπτεμβρίου έχοντας λάβει μέτρα προστασίας, δημιουργήθηκε ομάδα στο Facebook, από το κίνημα  ασυνείδητοι γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους για μάθημα με μάσκα.-Έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το «κίνημα» 

maska 0

Πολλά από τα μέλη της ομάδας σχολιάζουν ότι κανένα παιδί δεν πρέπει να φορά μάσκα, χωρίς ωστόσο βέβαια η άποψη τους να στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα.

Ενώ ο κορονoϊός εξαπλώνεται στη χώρα μας με τον κίνδυνο να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ανησυχία δημιουργεί το γεγονός ότι ο αριθμός των μελών της σελίδας έχει ξεπεράσει τα 14.000 άτομα.

Έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το «κίνημα» γονέων εναντίον της μάσκας στα σχολεία

Δικογραφία σχηματίστηκε για σελίδα στο Facebook που φέρει τον τίτλο «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκινά έρευνα.

Η συγκεκριμένη σελίδα προτρέπει τους γονείς να μη φορέσουν μάσκα στα παιδιά τους, κάτι που θα γίνει υποχρεωτικό για τους μαθητές στη νέα σχολική χρονιά, στα σχολεία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, η δικογραφία μετά την έρευνα θα σταλεί στις δικαστικές αρχές και στη συνέχεια η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα εντοπίσει και θα φέρει προ των ευθυνών τους, τους διαχειριστές αυτών των σελίδων που απειλούν τη δημόσια υγεία.

Η σελίδα που είναι δημόσια διαδόθηκε με ταχύτατους ρυθμούς με αποτέλεσμα να απαρτίζεται από δεκάδες χιλιάδες μέλη, τα οποία σε δεν επιθυμούν να φορέσουν στα παιδιά τους μάσκα προστασίας κατά του κορονοϊού.
Μάλιστα, κάποιοι από τους γονείς αναρτούν μέχρι και υπευθυνες δηλώσεις που θα ζητήσουν να υπογράψουν οι εκπαιδευτικοί.

Κασσελάκης για Θεοχαρόπουλο: «Δεν έφυγε από επιστημονικός συνεργάτης επειδή πρότεινε δημοψήφισμα»

κασε Θεοχαροπουλος

Κασσελάκης για Θεοχαρόπουλο: «Δεν έφυγε από επιστημονικός συνεργάτης επειδή πρότεινε δημοψήφισμα»

Απάντηση έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα υποστήριξε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος για τη διακοπή…

Νίκος Συρίγος-Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεσπούν για τον Απόστολο Λύτρα: «Μην μας ξεφτιλίζετε άλλο ως άντρες!»

Lytras

Νίκος Συρίγος-Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεσπούν για τον Απόστολο Λύτρα: «Μην μας ξεφτιλίζετε άλλο ως άντρες!»

Ο Νίκος Συρίγος δημοσίευσε σε μια ανάρτησή του στον λογαρισμό του στο Instagram την οργισμένη…