Αστυνομικός σε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης – Απαντά η ΕΛΑΣ με…ΕΔΕ

Σε διαθεσιμότητα έθεσε η ΕΛΑΣ τον αστυνομικό που συνελήφθη, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη, ενώ προχώρησε και στο σκληρό μέτρο της...ΕΔΕ.

5427678 2

Ένορκη Διοικητική Εξέταση και διαθεσιμότητα αποφάσισε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας μετά τη σύλληψη αστυνομικού για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεων της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Πριν από λίγες ημέρες, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ανακοινώθηκε πως εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικές ουσίες στα νότια προάστια της Αττικής.

Συνελήφθησαν 4 μέλη, μεταξύ των οποίων και αστυνομικός, και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του έτους 2021, συγκρότησαν και εντάχθηκαν σε αυτή προβαίνοντας στη διακίνηση (προμήθεια, αποθήκευση, κατοχή, πώληση κ.λπ.) ναρκωτικών ουσιών (αποκλειστικά κοκαΐνης), στα νότια προάστια της Αττικής. Συγκεκριμένα, πραγματοποίησαν τουλάχιστον (162) περιπτώσεις διακίνησης κοκαΐνης, αποκομίζοντας οφέλη ύψους τουλάχιστον 5.340 ευρώ.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης της εγκληματικής οργάνωσης και τους διακριτούς ρόλους κάθε μέλους αυτής διαπιστώθηκε ότι:

  • Το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης, που είναι αστυνομικός υπηρετών σε Υπηρεσία της Αττικής, ήταν επιφορτισμένος με την αναζήτηση και την προμήθεια των ναρκωτικών ουσιών.
  • Έτερο μέλος της οργάνωσης αναλάμβανε την αποθήκευση των ναρκωτικών ουσιών σε κατάστημα που διατηρεί στα νότια προάστια της Αττικής.
  • Τα άλλα δύο μέλη της οργάνωσης ήταν επιφορτισμένα με την περαιτέρω διάθεση των ναρκωτικών ουσιών στους τελικούς χρήστες.
  • Επέλεγαν πολυσύχναστους χώρους για την αγοραπωλησία των ναρκωτικών ουσιών και κυρίως υπαίθριους χώρους στάθμευσης πολυκαταστημάτων των νοτίων προαστίων, ενώ κάποιες φορές προμήθευαν και «κατ’ οίκον» τους «πελάτες» τους

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη