Newsroom

Newsroom

Αστυνομικός ΜΑΤ: Κι αν πάτησες κάποιον καλά έκανες

Όπως και στην πορεία της 5ης Μαρτίου στο Σύνταγμα, έτσι και στις πορείες στην Αθήνα (16/3), η αστυνομική βία, σύμφωνα με καταγγελίες και βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ήταν υπέρμετρη, απρόκλητη και σε αρκετές περιπτώσεις εξοργιστική.

οχημα

Ρεσιτάλ βίας και τραμπουκισμού είχε το πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας (16/3) στα πλαίσια γενικής απεργίας για την τραγωδία στα Τέμπη. Εκτός από τα γνωστά δακρυγόνα και γκλοπ, η ΕΛΑΣ δοκίμασε πρώτη φορά τον εμβολισμό διαδηλωτών με βαρέα οχήματα, αλλά και περιστατικό με διαδηλωτή που χτύπηθηκε από ένα άσπρο Citroen Xsara που πιθανώς να ανήκει στην ασφάλεια και είδε το φως της δημοσιότητας.  Συγκκεριμένα σύμφωνα με καταγγελίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, έκκληση στο Facebook απευθύνεται για να βρεθεί όχημα που παρέσυρε και τραυμάτισε διαδηλωτή κατά τη διάλυση από τα ΜΑΤ της απεργιακής πορείας για τα Τέμπη.

Σύμφωνα με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «ενώ διαδηλωτές και διαδηλώτριες έφευγαν μέσω της οδού Ακαδημίας προς Ομόνοια, κλούβες των ΜΑΤ και αυτοκίνητα της αστυνομίας και της ασφάλειας περνούσαν ανάμεσα από τους χιλιάδες ανθρώπους που προσπαθούσαν να διαφύγουν από τα δακρυγόνα.

Ενώ υπήρχε έντονη κατακραυγή από πλευράς των διαδηλωτών προς τις κλούβες των ΜΑΤ, ενα άσπρο αμάξι πιθανόν της ασφάλειας (λόγω του μοντέλου- Citroen Xsara ), επιτάχυνε και παρέσυρε δύο διαδηλωτές. Ο ένας διαδηλωτής χτυπήθηκε έντονα από το αμάξι, και ως αποτέλεσμα βρέθηκε μέτρα μακριά από την πρόσκρουση στο πάτωμα με χτυπήματα στο κεφάλι (από την πτώση στην άσφαλτο), με κάκωση στο αριστερό χέρι, αλλά και με τραυματισμό στη φίστουλα στο δεξί (καθώς πρόκειται για αιμοκαθαριζόμενο άτομο με νεφροπάθεια). Το αμάξι χτύπησε και άλλο διαδηλωτή, αλλά χωρίς βαριά τραύματα και δεν σταμάτησε καθόλου μετά την πρόσκρουση.

Το συμβάν έγινε στην οδό Ακαδημίας μεταξύ των οδών Ομήρου και Λυκαβηττού. Οπότε, αναζητείται είτε φωτογραφικό ή καλύτερα οπτικοακουστικό υλικό είτε η πινακίδα, προκειμένου να εντοπιστεί το συγκεκριμένο όχημα».

Μάλιστα σοκάρου οι συνομιλίες αστυνμικών που ανήρτησε η ομάδα Μένουμε Ενεργοί

Αστυνομικός ΜΑΤ: Κι αν πάτησες κάποιον καλά έκανες

«Κι αν πάτησες κάποιον καλά έκανες», ακούγεται να λέει αστυνομικός των ΜΑΤ σε συνάδελφο του. Μάλιστα, ο οδηγός ή συνοδηγός φέρεται να κλαίει, σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, ενώ αναφέρεται πως το όχημα είχε σπασμένους καθρέφτες.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

336666628 233822389023728 5985981404065709595 n

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

androulakis

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια…