Newsroom

Newsroom

Αστυνομικός χτύπησε ανήλικο αγόρι στο Μενίδι-Σε δύσκολη θέση το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Σάλο έχει προκαλέσει το  βίντεο από κάμερες ασφαλείας στο Μενίδι στο οποίο φαίνεται καθαρά για ακόμη μία φορά η αστυνομική αυθαιρεσία που αυτή τη φορά έβαλε στο στόχαστρό της ένα ανήλικο αγόρι.    

Dvgg3vEWwAEYGcv

 Στο βίντεο φαίνεται να γρονθοκοπείται απρόκλητα και βάναυσα από άνδρα της Ελληνικής Αστυνομίας ένα ανήλικο αγόρι το οποίο δεν προβάλλει καμία απολύτως αντίσταση! Το περιστατικό έλαβε χώρα σε κάποιο σημείο του Μενιδίου και αποκαλύφθηκε από την Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό.

Έπειτα από τον σάλο που προκλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, έχει αρχίσει έρευνα για την υπόθεση, οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα ενώ σε βάρος τους διατάσσεται και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή στον Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του παιδιού και να παράσχει οποιαδήποτε ψυχολογική υποστήριξη είναι αναγκαία.

Το επίμαχο βίντεο:

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει περιστατικό βιαιοπραγίας αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε βάρος ανηλίκου ημεδαπού  στο Μενίδι, ανακοινώνεται ότι ήδη από χθες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, για τα αποτελέσματα της οποίας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Με Απόφαση του Αρχηγείου οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί».

Να σημειωθεί ότι εκτός από την εκ των υστέρων διευθέτηση του ζητήματος, η οποία κρίνεται ανεπαρκής μιας και το παιδί έχει ήδη τραυματιστεί σωματικά και ψυχικά, υπάρχει και η λεγόμενη «γραμμή της αποτροπής» που καλό θα ήταν να μην αξιοποιείται μόνο στο προσφυγικό αλλά και σε περιπτώσεις που ξυλοκοπούνται παιδιά από τα όργανα που πληρώνονται για να τα προστατεύουν!

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…