Αστυνομικοί βρίζουν και απειλούν με προσαγωγή δημοσιογράφο διεθνών ΜΜΕ – “Κόψε τις μ@λ@κιες”

Η 108η θέση της χώρας στην ελευθερία του Τύπου φαντάζει λίγο, μετά και το νεο συγκλονιστικό βίντεο, όπου αστυνομικοί βρίζουν και απειλούν με προσαγωγή δημοσιογράφο κορυφαίων διεθνών ΜΜΕ -Το νεο αυτό περιστατικό, ήρθε λίγες ημέρες μετά την προκλητική επίθεση άνδρα των ΜΑΤ με σεξιστικό σχόλιο κατά της δημοσιογράφου, από το Koutipandoras-Documento,   στο... «περιθώριο» των περιστατικών αστυνομικής βίας στα Εξάρχεια

5649453 1

Ένα ακόμα περιστατικό ήρθε να προστεθεί στο πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη σκέφτεται την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα. Σε βίντεο που φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο ιστότοπος, roza.gr δείχνει πως το δόγμα-τάξη του Τάκη Θεοδωρικάκου-Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν κάνει διακρίσεις.  Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 29 Ιουλίου, μονάδες των ΜΑΤ είχαν αναπτυχθεί στο Μοναστηράκι, παρά το γεγονός ότι η διαδήλωση αλληλεγγύης στον Γιάννη Μιχαηλίδη είχε διακοπεί μετά την απόφαση του κρατούμενου να σταματήσει την απεργία πείνας. Η παρουσία ειδικών αστυνομικών μονάδων σε ένα τόσο τουριστικό μέρος όπως το Μοναστηράκι ήταν μια εικόνα ασυνήθιστη και ως εκ τούτου αξιοσημείωτη. Ο κινηματογραφιστής και δημοσιογράφος A.A., που ζει στην Ελλάδα αλλά εργάζεται συχνά σε άλλες χώρες του κόσμου, έβαλε σκοπό να κινηματογραφήσει αυτή την τόσο αντιδημοκρατική εικόνα.

Την ώρα που είχε ξεκινήσει τα γυρίσματα, δύο αστυνομικοί των ΜΑΤ τον πλησίασαν και προσπάθησαν επιθετικά να τον αποτρέψουν, εμποδίζοντας το γύρισμα, σε μια πράξη που προσβάλλει το δικαίωμα στην ελευθεροτυπία, λέγοντάς του απειλητικά “Κόψε τις μ@@κιες και συμμορφώσου, δεν με ενδιαφέρει τι είσαι”

Όπως θα δείτε στο βίντεο, σε αρκετά σημεία τον απείλησαν ευθέως ότι θα τον συλλάβουν και θα τον οδηγήσουν στη ΓΑΔΑ αν ήθελαν χωρίς να έχουν κάποια δικαιολογία.

Εκτός από τις απειλές για σύλληψη, ο δεύτερος από τους ένστολους προσπάθησε να εκφοβίσει σωματικά τον δημοσιογράφο, μιλώντας του σε απειλητικό τόνο σε απόσταση μόλις 15 εκατοστών από το πρόσωπό του.

Να σημειωθεί ότι το νεο αυτό περιστατικό, ήρθε λίγες ημέρες μετά την προκλητική επίθεση άνδρα των ΜΑΤ με σεξιστικό σχόλιο κατά της δημοσιογράφου, από το Koutipandoras-Documento,  Άννας Νίνη  στο… «περιθώριο» των περιστατικών αστυνομικής βίας στα Εξάρχεια την περασμένη Παρασκευή

 

Δείτε το βίντεο εδώ -*Έχει καλυφθεί ο ήχος στα σημεία, που ο δημοσιογράφος δίνει τα στοιχεία του στην αστυνομία*

 

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…