Newsroom

Newsroom

Αστυνομικοί ράγισαν με το κεφάλι Αφροαμερικανού παρμπρίζ περιπολικού (ΒΙΝΤΕΟ)

Το οπτικό υλικό που έφτασε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC δείχνει τους αστυνομικούς να παίρνουν, με χειροπέδες, τον 32χρονο Pele Smith στο Lorain του Οχάιο.

57ee46411dc5240f158b4586

Όπως γράφει το Russia Today αντί να ανοίξει την πόρτα και να βάλει τον άνδρα μέσα στο περιπολικό, ο αστυνομικός τον ρίχνει πάνω στο παρμπρίζ με τόση δύναμη που το γυαλί ραγίζει.

Ο Smith δέχθηκε τις Πρώτες Βοήθειες στο νοσοκομείο Mercy Regional Medical Center ενώ η σύλληψή του έγινε ενώ η αστυνομία ερευνούσε καταγγελία για ναρκωτικά στη γειτονιά του.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας Cel Rivera πάντως υπερασπίστηκε τον αστυνομικό δηλώνοντας πως ο συλληφθείς επιχείρησε να καταστρέψει τις αποδείξεις για τα ναρκωτικά τοποθετώντας τα στο στόμα του ενώ «αντιστάθηκε στους αστυνομικούς» ενώ εκείνοι προσπαθούσαν να τα πάρουν πίσω.

Στο βίντεο ωστόσο ο άνδρας ακούγεται να φωνάζει στη μητέρα του να φροντίσει τον γιο του.

Τελικά του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόκρυψη στοιχείων, παρεμπόδιση έρευνας και αντίσταση κατά της αρχής και στο πλαίσιο του συμβιβασμού του με την εισαγγελία δήλωσε ένοχος ώστε η ποινή του να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Ο Smith κατέθεσε αγωγή κατά της δημοτικής αρχής και τεσσάρων αστυνομικών για υπερβολική βία, ειδικά κατά του αστυνομικού που τον έριξε πάνω στο παρμπρίζ. Ο Rivera υποστήριξε πως το βίντεο παρερμηνεύτηκε από το κοινό.

«Θα έλεγα να μην βγάζει κανείς γρήγορα συμπεράσματα, οι αστυνομικοί εξήγησαν όλες τις ενέργειές τους στις αναφορές τους», ανέφερε. Χαρακτήρισε τον Smith «βίαιο έμπορο ναρκωτικών» και μάλιστα γνωστό στην αστυνομία, ο 32χρονος δεν έχει καμία καταδίκη για κακούργημα και βίαια εγκλήματα όπως επίθεση ή ληστεία αλλά έχει για υποθέσεις ναρκωτικών και οπλοκατοχή.


Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.