Αστυνομικοί πλήρωναν για να δουν ζωντανά στο διαδίκτυο βιασμούς παιδιών

Σοκάρουν τα στοιχεία μία νέας υπόθεσης παιδόφιλων που εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στην οποία μάλιστα εμπλέκονται ακόμα και…

paidofiloi

Σοκάρουν τα στοιχεία μία νέας υπόθεσης παιδόφιλων που εξιχνίασε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στην οποία μάλιστα εμπλέκονται ακόμα και δύο αστυνομικοί που υπηρετούν στην ΓΑΔΑ και οι οποίοι τέθηκαν αμέσως σε διαθεσιμότητα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για χρήστες διαδικτύου που πλήρωναν για να δουν ζωντανά στο διαδίκτυο, βιασμούς και κακοποιήσεις παιδιών από τις Φιλιππίνες.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν χθες (το πρωί, ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις και έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Αγρίνιο και συγκεκριμένα στις σπίτια 5 Ελλήνων, ηλικίας 26, 27, 34, 39 και 65 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση της ζωντανής μετάδοσης υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων κατόπιν πληρωμής.  

Προηγήθηκε σχετική ενημέρωση από την Interpol, που αφορούσε στον εντοπισμό έξι χρηστών του διαδικτύου στην Ελλάδα, οι οποίοι εμπλέκονταν στη συγκεκριμένη υπόθεση. Πιο αναλυτικά, οι εμπλεκόμενοι έκαναν πληρωμές, μέσω λογαριασμού Paypal, με αντίτιμο την παροχή ζωντανής μετάδοσης (live streaming – κακοποιήσεις κατά παραγγελία σε πραγματικό χρόνο) υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από τις Φιλιππίνες.

 Από την ψηφιακή ανάλυση που ακολούθησε, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας των 5 εμπλεκόμενων χρηστών εντός της ελληνικής επικράτειας, ενώ διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία του έκτου χρήστη ανήκουν σε εταιρεία, η έδρα και τα στοιχεία της οποίας  δεν έχουν ακόμα  προσδιοριστεί.

Στο πλαίσιο των συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ψηφιακά  αποθηκευτικά μέσα. Στις περιπτώσεις του 39χρονου, του 34χρονου και του 26χρονου δράστη ταυτοποιήθηκε η πληρωμή χρηματικού ποσού σε λογαριασμό paypal, τις επίδικες ημερομηνίες και αναμένεται από την Interpol η αποστολή του επίμαχου υλικού κακοποίησης καθώς και τα χρηματικά ποσά, που πιστώθηκαν μέσω της πληρωμής paypal στους δράστες, οι οποίοι είχαν έδρα τις Φιλιππίνες.

Στις περιπτώσεις του 27χρονου και του 65χρονου, οι οποίοι απουσίαζαν από τις κατοικίες τους, η σχετική ταυτοποίηση αναμένεται να προσδιοριστεί από την εξέταση των πειστηρίων που κατασχέθηκαν. Δυο από τους εμπλεκομένους (26χρονος και 34χρονος) είναι αστυνομικοί, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα ο ένας στην Κρατική Ασφάλεια και ο άλλος στην Τροχαία Αθηνών, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας  τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν αρμοδίως, ενώ τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή ανάλυση.