Αστυνομικοί πλαστογραφούσαν για να εισπράττουν από τον τραπεζικό λογαριασμό νεκρού!

Tο είδαμε κι αυτό: σε διαθεσιμότητα τέθηκαν ένας αστυφύλακας κι ένας ειδικός φρουρός, οι οποίοι μαζί με μια γυναίκα συνεργό…

Tο είδαμε κι αυτό: σε διαθεσιμότητα τέθηκαν ένας αστυφύλακας κι ένας ειδικός φρουρός, οι οποίοι μαζί με μια γυναίκα συνεργό τους πλαστογραφούσαν έγγραφα και σφραγίδες για να εισπράττουν χρήματα από τραπεζικό λογαριασμό πολίτη που έχει πεθάνει εδώ και τρία χρόνια. Αστυνομικοί τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της πλαστογραφίας, της ψευδούς βεβαίωσης και της απόπειρας απάτης.

Η 49χρονη, συνοδευόμενη από τον 34χρονο ειδικό φρουρό (με τον οποίο είναι συγγενείς εξ αγχιστείας), μετέβησαν σε πιστωτικό ίδρυμα του Πειραιά, προκειμένου να προβούν σε ανάληψη χρηματικού ποσού 20.000 ευρώ, από τραπεζικό λογαριασμό ατόμου το οποίο έφυγε από το μάταιο τούτο κόσμο το 2011.

Μάλιστα, για να διεκπεραιώσουν την παράνομη ανάληψη έφτασαν στο σημείο να προσκομίσουν ψευδή υπεύθυνη δήλωση – εξουσιοδότηση, στην οποία ο αποβιώσας φερόταν να εξουσιοδοτεί τη 49χρονη για την ανάληψη του παραπάνω ποσού.

Το γνήσιο ιδιόχειρο της υπογραφής επί της εξουσιοδότησης είχε βεβαιώσει ο 34χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό μετέβη  στην υπηρεσία του, όταν εκτελούσε καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας ο 26χρονος αστυφύλακας, με την σιωπηρή συναίνεση του οποίου χρησιμοποίησε την προσωπική του σφραγίδα και την σφραγίδα της υπηρεσίας.

Σημειώνεται πως τις ίδιες σφραγίδες έθεσε και σε άλλες επτά ασυμπλήρωτες υπεύθυνες δηλώσεις, τις οποίες προόριζε για μελλοντική χρήση και οι οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή του. Επιπλέον, στην κατοχή του κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, φωτοαντίγραφα αστυνομικών ταυτοτήτων, δημόσια πιστοποιητικά και ληξιαρχικές πράξεις, ιδιόχειρες σημειώσεις, διάφορα δημόσια έγγραφα, καθώς και βιβλιάρια καταθέσεων και προσωπικά έγγραφα του αποθανόντος κι ορισμένων συγγενών του.

Στην κατοχή της 49χρονης κατασχέθηκαν η ψευδής υπεύθυνη δήλωση– εξουσιοδότηση, φωτοαντίγραφο καρτέλας τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και τεμάχια σελίδων βιβλιαρίου καταθέσεων του αποθανόντος δικαιούχου.

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων διερευνάται περαιτέρω η τυχόν εμπλοκή της 49χρονης και του 34χρονου ειδικού φρουρού και σε άλλες συναφείς υποθέσεις, λόγω του συνδυασμού της μεθοδολογίας δράσης τους, των στοιχείων που προέκυψαν από την προανάκριση, καθώς και των κατασχεθέντων ευρημάτων.

 

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Κυκλωμα εκβιαστων

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δύο από τους έξι κατηγορούμενους που απολογήθηκαν την Παρασκευή (19/7) για τη συμμετοχή…