Newsroom

Newsroom

Αστυνομικοί με πολιτικά για αποτροπή νέων βανδαλισμών στα ΜΜΜ

Οι Αρχές εκπονούν σχέδιο τοποθέτησης αστυνομικών με πολιτικά για την αντιμετώπιση νέων βανδαλισμών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μετά τα αυξανόμενα…

58a764b61dc5242d1d8b4569

Οι Αρχές εκπονούν σχέδιο τοποθέτησης αστυνομικών με πολιτικά για την αντιμετώπιση νέων βανδαλισμών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μετά τα αυξανόμενα κρούσματα καταστροφών ακυρωτικών μηχανημάτων αλλά και οχημάτων σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί θα επιβιβάζονται σε λεωφορεία και τρόλεϊ κρατώντας διακριτική την παρουσία τους, χωρίς δηλαδή να φορούν στολή. Επίσης, εμφανής είναι η παρουσία αστυνομικών με στολές σε σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο εκτελούνται τεχνικές εργασίες που αφορούν την εγκατάσταση του νέου αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου στο μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, ενώ έχουν τοποθετηθεί τα αντίστοιχα ακυρωτικά σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Οι επιθέσεις αγνώστων κατά των νέων ακυρωτικών μηχανημάτων που έχουν τοποθετηθεί σε λεωφορεία, τρόλεϊ και σταθμούς σταθερής τροχιάς, έχουν παραγίνει.

Τους τελευταίους έναν – δυο μήνες οι περιπτώσεις αρπαγών ακυρωτικών μηχανημάτων, βανδαλισμών ή ακόμη και ολικής καταστροφής φτάνουν τις 100, σύμφωνα με τον πρόεδρο των τεχνικών ΟΑΣΑ – ΟΣΥ Αποστόλη Ραυτόπουλο, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου τόσο στον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη όσο και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα. 

Πηγή: naftemporiki.gr