«Αστυνομικοί κατέβαζαν πρόσφυγες από το τρένο στη Μαλακάσα»

Περισσότερο από μία ώρα έμεινε σήμερα το πρωί ακινητοποιημένο το τρένο στον σταθμό Σφενδάλη (Μαλακάσα), με τους υπευθύνους να κατεβάζουν από τους συρμούς πρόσφυγες που καθημερινά μετακινούνται από το κέντρο φιλοξενίας στην Αθήνα.

Πρόσφυγες

Όπως καταγγέλλει μέσω της «Εφ.Συν.» ο Ολύμπιος Δαφέρμος, επίτιμος σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, το τρένο σταμάτησε στις 09:10 και συνέχισε το δρομολόγιό του στις 10:30 και όλη αυτή την ώρα οι επιβάτες δεν γνώριζαν πότε θα φτάσουν στον προορισμό τους καθώς δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση από τους υπευθύνους.

«Είχαν μπλοκάρει τους πρόσφυγες και τους έβγαζαν έξω. Μέχρι τώρα οι πρόσφυγες ταξίδευαν κανονικά», σημειώνει ο ίδιος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο έπειτα από καταγγελία ότι κάποιοι από τους πρόσφυγες δεν είχαν αντίτιμο εισιτηρίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι χθες υπήρξε διαμαρτυρία προσφύγων για το ότι πλέον καλούνται να πληρώνουν αντίτιμο για τις μετακινήσεις τους, αν και αδυνατούν.

Ο κ. Δαφέρμος εκφράζει παράλληλα την αγανάκτησή του τόσο για την κακή λειτουργία και τη μηδενική οργάνωση του σταθμού όσο και για τη χείριστη αντιμετώπιση των επιβατών.

«Θέλω να τονίσω την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί. Μετακινούμαι καθημερινά με τρένο και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το αν θα υπάρξει καθυστέρηση, ούτε πόσο θα διαρκέσει», τονίζει και συνεχίζει επισημαίνοντας ότι δεν λειτουργούν τα ασανσέρ για περισσότερους από δύο μήνες προκαλώντας «απίστευτη ταλαιπωρία σε ανάπηρους, γονείς με παιδιά στην αγκαλιά τους και όσους κουβαλούν βαλίτσες».

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…