Αστυνομική επιχείρηση στα Χανιά-Εκκενώθηκε η κατάληψη Rosa Nera

Με αστυνομική έφοδο τα ξημερώματα , εκκενώθηκε η κατάληψη Rosa Nera στο κτίριο της «5ης Μεραρχίας» της παλιάς πόλης των Χανίων.Χτυπήθηκε δημοσιογράφος της ΕΡΑ Χανιών από χειροβομβίδα κρότου λάμψης

NewsRoom 05/09/2020 | 09:16

Η  επιχείρηση ξεκίνησε πριν ξημερώσει περίπου στις 5 το πρωί, με αποκλεισμό των δύο σοκακιών που οδηγούν στις ισάριθμες πύλες προς τον χώρο όπου βρίσκεται το κτίριο, ενώ ακολούθησε έφοδος των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στο κτίριο στο οποίο εδώ και 16 χρόνια τελεί υπό κατάληψη με το όνομα «Rosa Nera».

Μέχρι και που ξημέρωσε οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο κτίριο, αποκλείοντας κάθε πρόσβαση σε αυτό, ενώ σε αρκετή απόσταση συγκεντρώθηκαν αλληλέγγυοι στην κατάληψη.


Στην συνέχεια της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις από την αστυνομία για τα άτομα που υπήρχαν μέσα στο κτίριο, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες ήταν περίπου 15-20, και για τα υλικά που βρέθηκαν σε αυτό.

.Σύμφωνα με πληροφορίες το κτίριο θα τεθεί υπο φύλαξη προκειμένου να προληφθεί ενδεχόμενη ανακατάληψη ενώ αναμένεται να παραδοθεί στο Πολυτεχνείο Κρήτης που είναι ο ιδιοκτήτης του.

Υπενθυμίζεται πως το Πολυτεχνείο Κρήτης ενοικίασε το συγκεκριμένο κτίριο σε εταιρεία προκειμένου να δημιουργηθεί τουριστική υποδομή. Να σημειωθεί πως κατα την αποχώρηση κλιμακίου αξιωματικών της αστυνομίας καθώς και ιδιωτικού συνεργείου σιδηροκατασκευών υπήρξε μικρή ένταση με τους αλληλέγγυους που είχαν συγκεντρωθεί με ρίψη μπουκαλιών και με αποτέλεσμα να επέμβουν αστυνομικοί που έρριξαν χειροβομβίδα κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο πόδι την δημοσιογράφο της ΕΡΑ Χανίων Σοφία Θεοδωράκη

 

Πηγή: flashnews.gr