Αστυνομική αυθαιρεσία στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη φωτορεπόρτερ επειδή κατέγραψε τη βίαιη σύλληψη γυναίκας

Οι αστυνομικές αρχές διέγραψαν παρανόμως φωτογραφίες που κατέγραψαν τη βίαιη σύλληψη

4993263

Δεν έχουν τέλος οι υποθέσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπήκε φωτορεπόρτερ ο οποίος έκανε το «λάθος» να καταγράψει με τον φωτογραφικό του φακό την βίαιη σύλληψη διαδηλώτριας από άνδρα της Ασφάλειας, το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά την ολοκλήρωση πορείας ενάντια στην αστυνομοκρατία οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ ξεκίνησαν ένα ανθρωποκυνηγητό διαδηλωτών, από την πλατεία της Καμάρας μέχρι τη συμβολή των οδών Συγγρού με Εγνατίας, απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου.

Αρκετή ώρα μετά το τέλος της διαδήλωσης, στη συμβολή των οδών Συγγρού και Εγνατίας και στα γύρω στενά της Βαλαωρίτου και χωρίς κανένα προφανή λόγο, άνδρες της Ασφάλειας, της ομάδας ΔΕΛΤΑ και των ΜΑΤ προχώρησαν σε συλλήψεις και προσαγωγές. Φωτορεπόρτερ, εικονολήπτες και δημοσιογράφοι, ωστόσο βρίσκονταν στο σημείο για να καταγράψουν τα γεγονότα. Ανάμεσα και ο επαγγελματίας φωτορεπόρτερ Θ.Κ., ο οποίος είχε έρθει στην πόλη της Θεσσαλονίκης για την φωτογραφική κάλυψη της διαδήλωσης.

Όπως καταγγέλλει ο φωτορεπόρτερ Θ.Κ. στο alterthess.gr βρέθηκε μπροστά στη βίαιη σύλληψη μιας κοπέλας από αστυνομικό με πολιτικά, ο οποίος για να την συλλάβει την τράβηξε από τα μαλλιά. Η συγκεκριμένη βίαιη και παράτυπη συμπεριφορά του αστυνομικού καταγράφηκε από τον φωτογραφικό φακό του.

Μόλις ο άνδρας της Ασφάλειας κατάλαβε ότι έχει καταγραφεί η βίαιη σύλληψη, άρχισε να φωνάζει προς το μέρος του Θ.Κ., ζητώντας του να διαγράψει αμέσως τις φωτογραφίες. Ο φωτορεπόρτερ φυσικά αρνήθηκε, με αποτέλεσμα την παράνομη αρπαγή της φωτογραφικής του μηχανής, αλλά και τη σύλληψή του.

Ο φωτορεπόρτερ, ενώ από την αρχή δήλωσε την ιδιότητα του και ήταν γνωστή, οδηγήθηκε μαζί με τους υπόλοιπους προσαχθέντες και συλληφθέντες στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου και κρατήθηκε μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας.

Οι κατηγορίες που του απέδωσαν είναι διατάραξη κοινής ειρήνης και συμμετοχή σε διαδήλωση χωρίς την άδεια των Αρχών, κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Κρατήθηκε με τους συλληφθέντες, εν μέσω πανδημίας σε έναν πολύ μικρό χώρο στα υπόγεια της ΓΑΔΘ, χωρίς πρόσβαση σε καθαρό νερό και χωρίς την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, για περισσότερες από 10 ώρες.

Αφέθηκε ελεύθερος σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και του παραδόθηκε πίσω η επαγγελματική φωτογραφική του μηχανή, διαπίστωσε ότι από την παράνομη αρπαγή της κάμερας και μετά έχει σπάσει ο φακός της και έχουν διαγραφεί τουλάχιστον 10 φωτογραφίες, μεταξύ των οποίων αυτές που κατέγραψαν τη βίαιη σύλληψη της κοπέλας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει το alterthess, οι αστυνομικές αρχές γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ότι ο Θ.Κ. είναι φωτορεπόρτερ, καθώς το δήλωσε και στις καταθέσεις του τόσο στη ΓΑΔΘ, όσο και στον εισαγγελέα.

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Εκρηκτικοί μηχανισμοί στο αυτοκίνητο του δράστη – Η έρευνα στο Discord

trump apopeira

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Εκρηκτικοί μηχανισμοί στο αυτοκίνητο του δράστη – Η έρευνα στο Discord

Η αμερικανική αστυνομία βρήκε εκρηκτικούς μηχανισμούς στο αυτοκίνητο του νεαρού άνδρα ο οποίος επιχείρησε να…

ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση στον Τραμπ: « Οι πράξεις πολιτικής βίας αποτελούν απειλή για την Δημοκρατία παγκοσμίως»

syriza grafeia 0

ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση στον Τραμπ: « Οι πράξεις πολιτικής βίας αποτελούν απειλή για την Δημοκρατία παγκοσμίως»

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε, την Κυριακή (14/7), την επίθεση που δέχθηκε ο τέως Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ…