Αστυνομική αυθαιρεσία: ΜΑΤ περικύκλωσαν μαθητές απειλώντας με προσαγωγές (video)

Βίντεο στο οποίο καταγράφεται διμοιρία των ΜΑΤ να έχει περικυκλώσει μαθητές που μαθητές που συμμετείχαν στη διαδήλωση, στο κέντρο της Αθήνας και να απειλούν με προσαγωγές κάνει το γύρο της δημοσιότητας, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

NewsRoom 15/10/2020 | 20:13

Ενα ακόμη περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας καταγράφηκε σε βίντεο καταδεικνύοντας τη δράση των ΜΑΤ, απέναντι στους μαθητές Το περιστατικό συνέβη στο περιθώριο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα και τα ντοκουμέντα έρχονται να δείξουν ότι η αστυνομική αυθαιρεσία είναι εκτός ελέγχου με της ευλογίες του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη 

Στο βίντεο φαίνεται μια διμοιρία των ΜΑΤ να έχει περικυκλώσει μαθητές που συμμετείχαν στη διαδήλωση έξω από το ξενοδοχείο Αμαλία και να ετοιμάζεται να προχωρήσει στην προσαγωγή τους.


Στο περιστατικό επενέβησαν εκπαιδευτικοί προκειμένου τα παιδιά να αφεθούν ελεύθερα πράγμα το οποίο τελικά έγινε.   Η αστυνομία ισχυριζόταν ότι θα πραγματοποιήσει εξακρίβωση στοιχείων μήπως τα παιδιά έχουν πλαστές ταυτότητες

Μάλιστα ο ένας εκπαιδευτικός ακούγεται καθαρά να λέει: «Μας λέτε εξακρίβωση, μετά μας λέτε προσαγωγή, θα τους πάτε πάνω για να κάνετε σύλληψη. Το έχουμε δει το έργο εκατό φορές. Επιτέλους. 15χρονα παιδιά να τους βάζετε σε αυτή τη διαδικασία σα να είναι εγκληματίες; Τι νομίζετε ότι κάνετε;»

Αστυνομικοί έψαχναν τσάντες μαθητών στο μετρό στο Περιστέρι

Νωρίτερα, αστυνομικοί έψαχναν τις τσάντες μαθητών στο μετρό Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι, ενώ έφτασαν μάλιστα στο σημείο να λένε πως η αστυνομία αποφασίζει για το ποιος θα κατέβει στην πορεία ή όχι. O 902.gr, δημοσίευσε μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες.