Αστυνομική αυθαιρεσία και στην Ορεστιάδα: Κρατήθηκε καθηγητής για «απείθεια»

Ο ίδιος κάλεσε την αστυνομία όταν εισήλθαν σε σούπερ μάρκετ οπλοφόροι συνοριοφύλακες της Frontex, αλλά βρέθηκε στο κρατητήριο

NewsRoom 22/04/2021 | 15:49

Απίστευτη περιπέτεια έζησε χθες, ανήμερα της μαύρης επετείου της 21ης Απριλίου, ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Γνώμη» της Θράκης, Δημήτρης Σκουρέλλος, καθηγητής μέσης εκπαίδευσης. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας βρέθηκε κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα Ορεστιάδας με χειροπέδες, για «απείθεια ενώπιον της αρχής».

Συγκεκριμένα, όπως αφηγήθηκε οργισμένος ο κ. Σκουρέλλος στη Γνώμη, βρέθηκε σε σούπερ μάρκετ της Ορεστιάδας για ψώνια. Μέσα στο κατάστημα μπήκαν δυο συνοριοφύλακες της Frondex  που οπλοφορούσαν.
 
Τους ζήτησε να βγουν από το κατάστημα και αμέσως ζήτησε την επέμβαση της αστυνομίας. Ήρθε ενα περιπολικό και επάνω  στην συζήτηση τους ζήτησε τα στοιχεία του επικεφαλής. Εκείνος αρνήθηκε.

Ο Σκουρέλλος τους ανέφερε το δικό του όνομα και εξέφρασε το δημοκρατικό δικαίωμα του να γνωρίσει με ποιους συνδιαλέγεται. Στη συνέχεια υπήρξε ένταση και λογομαχία. Και τότε του φόρεσαν χειροπέδες και τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο τμήμα.

Η ΓΝΩΜΗ επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα της Ορεστιάδας και μας είπαν ότι δεν επιτρέπεται να μας δώσουν επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν.

Όπως πληροφόρησε την εφημερίδα η δικηγόρος του κα. Γκουγκουσκίδου, ο κ. Σκουρέλλος απολογήθηκε για το συμβάν και μεταφέρθηκε στο κρατητήριο του Διδυμοτείχου για να δικαστεί στο αυτόφωρο. Αλλά επειδή δεν γίνονται δικαστήρια λόγω covid, αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα και θα οριστεί δικάσιμος.
 
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Σκουρελλος ήταν από τους λίγους που κατήγγειλαν την βία των αυτόκλητων «πολιτοφυλάκων» εναντίον των μεταναστών πέρυσι τον Μάρτιο.

Πηγή: gnomionline.gr