Αστυνομική αγριότητα στα Εξάρχεια

Δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν στα Εξάρχεια, χθες βράδυ, ρίχνοντας χημικά και δέρνοντας αδιακρίτως. Φαίνεται ότι το επιτελικό κράτος θέλει να εφαρμόσει το δόγμα «νόμος και τάξη» όπως ακριβώς το εφαρμόζει και ο Ντόναλντ Τραμπ

εξαρχεια6

Η αγριότητα είναι εμφανής στα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Η επίθεση των «σερίφηδων» έγινε τόσο στην πλατεία Εξαρχείων όσο και στον πεζόδρομο της οδού Κωλέττη, που ήταν γεμάτος τραπεζοκαθίσματα με εκατοντάδες θαμώνες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, δεκάδες αστυνομικοί όρμησαν με μηχανές μεγάλου κυβισμού ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα, ποδοπάτησαν κόσμο και χτυπούσαν με τα γκλομπς.
  
Την επιδρομή των εποχούμενων αστυνομικών ακολούθησαν πεζοπόρα τμήματα, που κατέφθασαν με κράνη, ασπίδες και πολεμική εξάρτυση. Επρόκειτο προφανώς για επίθεση κατόπιν σχεδίου. Όσοι, μάλιστα, προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν ή να φωτογραφίσουν τις βιαιότητες, ξυλοκοπήθηκαν άγρια σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες.

Ο λόγος της άγρας κρατικής βίας και αστυνομικής αυθαιρεσίας στα Εξάρχεια είναι η ανάπτυξη του κινήματος αλληλεγγύης στην περιοχή προς τις οικογένειες των προσφύγων και των μεταναστών. Δράση η οποία αποδοκιμάζεται ως “αριστερή” από τους πολιτικούς καθοδηγητές της κυβέρνησης. Είναι γνωστό, επίσης, ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (και λόγω της ανασφάλειας του Μ. Χρυσοχοΐδη ενόψει ανασχηματισμού) επιχειρεί να επιδείξει έργο με βάση το δόγμα «νόμος και τάξη» (το ίδιο ακριβώς που εφαρμόζει και ο Ντόναλντ Τραμπ), εκκενώνοντας καταλήψεις κτιρίων και πετώντας κυριολεκτικά τους πρόσφυγες στο δρόμο. 

Τελευταία εκκένωση ήταν αυτή των δύο κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη από το 2015, στην οδό Δερβενίων 56 και 52. Στα κτίρια αυτά έγινε, χθες, συμβολική ανακατάληψη από αλληλέγγυους, οι οποίοι έγραψαν το παρακάτω κείμενο: «Τα ξημερώματα της Παρασκευής 26 Ιουνίου 2020 δεκάδες αστυνομικοί εκδίωξαν την κατάληψη “Dervenion 56” που φιλοξενούσε πρόσφυγες στην περιοχή των Εξαρχείων. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, περίπου 250 άτομα συγκεντρώθηκαν σε αλληλεγγύη και διαδήλωσαν, μια διαμαρτυρία που οδήγησε στην ανακατάληψη της οδού Δερβενίων, όπου αλυσίδες διαδηλωτών σε κάθε πλευρά του δρόμου, δημιουργώντας ανθρώπινα οδοφράγματα, διατήρησε την απρόσκοπτη ανάληψη της κατάληψης. Λίγα λεπτά αργότερα δεκάδες αστυνομικοί  πλημμύρισαν την περιοχή, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά. Η κατάληψη είχε ανακαταληφθεί».

Μετά από αυτό εκδιπλώθηκε σε όλη των περιοχή η εκδικητική μανία των ρόμποκοπ  του Χρυσοχοΐδη…

Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για χιλιάδες δικογραφίες που έκαναν… φτερά στην Κέρκυρα

δικαστηριο 3

Στο εδώλιο πρώην εισαγγελέας για χιλιάδες δικογραφίες που έκαναν… φτερά στην Κέρκυρα

1.000 περίπου δικογραφίες έτοιμες για κάψιμο είχαν βρεθεί στην αποθήκη φίλης της, ενώ άλλες στο…