Αστυνομική έφοδος σε προσφυγικό κέντρο στο Βερολίνο για πιθανό συνεργό του Αμρί

Έφοδο σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Βερολίνο πραγματοποίησε η Αστυνομία, αναζητώντας πιθανό συνεργό του Ανίς Αμρί, του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης του Δεκεμβρίου που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους.

586c18391dc524f7128b4ca8

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο dpa, στόχος της έρευνας ήταν ένας 26χρονος Τυνήσιος ο οποίος πιστεύεται ότι γνώριζε τα σχέδια του Αμρί και πιθανώς τον βοήθησε να προετοιμάσει το χτύπημα στη χριστουγεννιάτικη αγορά κοντά στην εμβληματική εκκλησία του κάιζερ Γουλιέλμου.

Ο ίδιος ο Αμρί κατόρθωσε να εγκαταλείψει τη Γερμανία μετά την επίθεση και έφτασε έως τη βόρεια Ιταλία, όπου έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού μετά από έλεγχο έξω από σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου.

Οι γερμανικές Αρχές ερευνούν πλέον εάν ο Αμρί διέθετε δίκτυο υποστήριξης στη Γερμανία.

Την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου ο Αμρί δηλώνει έτοιμος να εκδικηθεί για τους θανάτους μουσουλμάνων στη Μέση Ανατολή.

Η επίθεση στο Βερολίνο έχει υποχρεώσει τη γερμανική κυβέρνηση σε σειρά πρωτοβουλιών, μετά την αποκάλυψη ότι ο Αμρί παρακολουθούνταν από τις υπηρεσίες ασφαλείας έως και τρεις μήνες πριν το μακελειό ενώ κανονικά θα έπρεπε να είχε απελαθεί από το καλοκαίρι.

Ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ διεμήνυσε μέσω άρθρου στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ότι έχει ήδη ετοιμάσει νομοσχέδιο που θα επιτρέπει τη δημιουργία κέντρων κράτησης και απέλασης για μετανάστες που θεωρούνται επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια. 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…