Αστρονομικό ποσό από τον Τζόρνταν κατά του ρατσισμού

Το αστρονομικό ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων αποφάσισε να δωρίσει ο Μάικλ Τζόρνταν στην μάχη ενάντια στον ρατσισμό!

ap 371845483512 wide 4e17245db5a80d588db1829f34edf132496355dc s800 c85

 Οι δωρεές θα γίνουν σε ορίζοντα 10 ετών από τον ίδιο και από την εμπορική φίρμα που φέρει το όνομα του (Jordan). Όπως ανακοινώθηκε, τα χρήματα θα δοθούν σε οργανώσεις που αγωνίζονται για την φυλετική ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και το δικαίωμα στην εκπαίδευση.

«Παρ` όλο με τα πράγματα αλλάζουν, τα χειρότερα που συμβαίνουν παραμένουν ίδια», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Οι ζωές των μαύρων μετράνε. Η μαύρη κοινότητα είμαστε εμείς».

Ο θρυλικός άσος των Σικάγο Μπουλς απέφευγε συστηματικά τις πολιτικές τοποθετήσεις στη διάρκεια της καριέρας του και μάλιστα είχε δυσφημιστεί όταν δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Και οι ρεπουμπλικανοί αγοράζουν αθλητικά παπούτσια».

Ωστόσο ευαισθητοποιήθηκε με την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και τάχθηκε ανοιχτά με το μέρος των διαδηλωτών και των διαμαρτυρομένων στις μέρες που ακολούθησαν.

Ο Τζόρνταν ήταν από τους πρώτους που πήραν θέση με αιχμηρή ανακοίνωση, δηλώνοντας οργισμένος και καλώντας τους Αμερικανούς πολίτες να αλλάξουν το σύστημα με την ψήφο τους. Η κολοσσιαίων διαστάσεων δωρεά των 100 εκ δολαρίων έρχεται να σφραγίσει την παραπάνω στάση.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…