Ασθενής περιμένει… τρία χρόνια να χειρουργηθεί

Ο ασθενής έχει απευθυνθεί σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης, όμως ακόμη δεν έχει βρεθεί καμία λύση

μεθ Medium

Η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι τραγική. Ή, ακριβέστερα, γίνεται χειρότερη μέρα με την ημέρα, καθώς ένα ακόμα περιστατικό σημειώθηκε στην Κρήτη δείχνοντας ότι τελικά το δόγμα του Άδωνη Γεωργιάδη, θα γίνει πραγματικότητα και όποιος έχει χρήματα, πληρώνει και βγαίνει από τις λίστες αναμονής, αλλιώς θα τον φάει το μαύρο σκοτάδι…

Συγκεκριμένα, την αδιανόητη ε κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ όσον αφορά στις λίστες αναμονής για χειρουργείο,  επιβεβαιώνει η καταγγελία ασθενούς, ο οποίος περιμένει ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία ολόκληρα χρόνια.

Ο ίδιος κατήγγειλε ότι προσπαθεί να κάνει εγχείρηση σε δημόσιο νοσοκομείο, αλλά δεν τα έχει καταφέρει, ενώ  έχει απευθυνθεί σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Κρήτης χωρίς ακόμα να υπάρχει καμία λύση. Με τον χρόνο να περνάει χωρίς να μπορεί να χειρουργηθεί, ο ίδιος αναγκάζεται να παραμένει ξαπλωμένος για να πονάει λιγότερο.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Δεκατιανοί», ο κ. Χρήστος από την Κρήτη καταγγέλλει ότι βρίσκεται τρία χρόνια στη λίστα αναμονής για να χειρουργηθεί. Πρόσθεσε δε ότι:«από 22/7/2021 έχω κάνει την πρώτη διάγνωση για βουβωνοκήλη.

Μου έδωσαν τα χαρτιά και μου είπαν να κάνω όλες τις προχειρουργικές εξετάσεις. Στις 28/7/2022 είδα ότι δεν με έχουν ειδοποιήσει ακόμα και πήγα ξανά. Με έστειλαν ξανά για εξετάσεις, πηγαίνω τα χαρτιά. Αναγκάστηκα να πάω σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης. Ακόμη δεν μου έχουν πει πότε θα γίνει η επέμβαση, τις περισσότερες ώρες τις περνάω ξαπλωμένος».

Σημειώνεται δε ότι ο κ. Χρήστος τόνισε, ότι γιατρός του νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ του είχε απαντήσει: «Τι να σε κάνω; Μόνο αν πάθεις κάτι και σε πάει το ασθενοφόρο».

Τι απαντά το υπουργείο Υγείας

Ο υφυπουργός υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, απάντησε στην καταγγελία του Χρήστου, λέγοντας:«Αυτό που περιέγραψε δεν είναι αποδεκτό για κανέναν. Γι’΄αυτό ξεκινήσαμε την καταγραφή, την εκκαθάριση από τις λίστες, για να δούμε τους πολίτες τους οποίους περιμένουν.

Βρισκόμαστε στο σημείο που ξεκινά η διαδικασία των απογευματινών χειρουργείων για να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα. Αυτές οι περιπτώσεις θα απορροφηθούν από τα απογευματινά χειρουργεία. Θα δοθεί άμεση προτεραιότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

 

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…