Newsroom

Newsroom

Ασθενείς με ήπια συμπτώματα αναπτύσσουν αντισώματα κατά του κορονοϊού

Τα ορολογικά τεστ έδειξαν ότι σχεδόν όλοι οι ασθενείς (153 ή 159 από τους 160 ανάλογα με τον τύπο του τεστ) είχαν αναπτύξει αντισώματα 15 ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων της νόσου

corona Medium 0 1

“Πολύ μεγάλη πλειονότητα” των ασθενών που προσεβλήθησαν από ήπια μορφή της covid-19 ανέπτυξαν αντισώματα τα οποία ενδέχεται αργότερα να τους προσφέρουν ανοσία στον νέο κορονοϊό “για πολλές εβδομάδες”, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Παστέρ και του CHU του Στρασβούργου.

Τα αποτελέσματα αυτά “είναι ενθαρρυντικά”, καθώς δεν γνωρίζουμε καλά τον μηχανισμό ανοσίας εναντίον του νέου κορονοϊού, κυρίως σε όσους προσβάλλονται από πιο ήπιες μορφές της ασθένειας.

“Γνωρίζαμε ότι όσοι προσβάλλονταν από σοβαρές μορφές της ασθένειας, ανέπτυσσαν αντισώματα 15 ημέρες μετά την πρώτη εμφάνιση των συμπτωμάτων. Τώρα γνωρίζουμε ότι αυτό ισχύει και για όσους εμφάνισαν πιο ήπιες μορφές, αν και το ποσοστό των αντισωμάτων είναι πιθανόν χαμηλότερο”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Αρνό Φοντανέ ένας από τους συντάκτες της έρευνας και υπεύθυνος του τμήματος παγκόσμιας υγείας στο ινστιτούτο Παστέρ.

“Η έρευνά μας έδειξε ότι το ποσοστό των αντισωμάτων είναι στις περισσότερες περιπτώσεις ικανό για να προστατεύσει από μια νέα μόλυνση από τον ιό SARS-CoV-2 τουλάχιστον έως και 40 ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων”, πρόσθεσε ο Ολιβιέ Σβαρτς καθηγητής Ιολογίας και Ανοσολογίας στο ίδιο ινστιτούτο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “στόχος τώρα είναι να εκτιμηθεί μακροπρόθεσμα η αντίδραση των αντισωμάτων και η ικανότητά τους να εξουδετερώνουν” τον ιό.

Η έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν το Σάββατο και για την οποία το ινστιτούτο Παστέρ εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, διεξήχθη σε 160 ασθενείς, μέλη του προσωπικού των πανεπιστημιακών νοσοκομείων του Στρασβούργου. Όλοι τους είχαν προσβληθεί από ήπια μορφή της covid-19.

Τα ορολογικά τεστ έδειξαν ότι σχεδόν όλοι οι ασθενείς (153 ή 159 από τους 160 ανάλογα με τον τύπο του τεστ) είχαν αναπτύξει αντισώματα 15 ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων της νόσου.

Στους ασθενείς διενεργήθηκε και ένα άλλο τεστ προκειμένου να καθοριστεί αν τα αντισώματα έχουν την ικανότητα να εξουδετερώσουν τον ιό. 28 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων, το 98% των ασθενών είχαν αναπτύξει τέτοιου είδους αντισώματα.

“Τα αποτελέσματα της έρευνας αποτελούν επίσης καλό νέο για τις μελλοντικές εμβολιαστικές στρατηγικές”, υπογράμμισε η καθηγήτρια Σαμίρα Φάφι- Κρέμερ επικεφαλής ιολογίας στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Στρασβούργου και βασική συντάκτρια της έρευνας.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…