Αστείες -μη- απαντήσεις από τον Οικονόμου για τις νέες αποκαλύψεις του Documento

Ακόμα μία λίστα ονομάτων που παρακολουθούνταν από ΕΥΠ και Predator έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Documento» στο πλαίσιο του σκανδάλου των υποκλοπών και των παρακολουθήσεων.

EK OIKONOMOU

Δεν έχουν τέλος οι σοβαρές αποκαλύψεις από το Documento για το σκάνδαλο των υποκλοπών που «πνίγει» την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό, ο οποίος προσπαθεί να στρέψει την πολιτική ατζέντα. Την γραμμή Μητσοτάκη ακολουθεί πιστά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, που  επιτέθηκε στο κόμμα της αξιωαματικής αντιπολιτευσης, αλλά επί της ουσίας απέφυγε όπως ο δίαβολος το λιβάνι να απαντήσει, καθώς στο στόχαστρο του παράνομου λογισμικού Predator είχαν μπει και ο ίδιος.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία και επιρρίπτει μάλιστα ευθύνες στον… ΣΥΡΙΖΑ για απόπειρα συνταγματικής και δημοκρατικής εκτροπής, ισχυριζόμενος ότι προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας, επαναλαμβάνοντας τις αιτιάσεις περί τραμπισμού αλά γκρέκα.

Ο κ. Οικονόμου κατηγορεί τον συντάκτη του δημοσιεύματος και εκδότη της εφημερίδας, Κώστα Βαξεβάνη, ότι «ζήλεψε τη δόξα του Αισώπου και συνεχίζει τη δημοσίευση, σε συνέχειες, των δικών του μύθων. Σήμερα άρχισε να φαίνεται και ο στόχος που εξυπηρετούν οι αναπόδεικτοι και ατεκμηρίωτοι ισχυρισμοί του. Οι μύθοι του και οι κατασκοπικές νουβέλες του γράφονται για να στηθεί το αφήγημα δικαιολόγησης της διαφαινόμενης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, ώστε να διασωθεί πολιτικά ο κ. Τσίπρας την επόμενη ημέρα».

Και ο κ. Οικονόμου καταλήγει: «Η κυβέρνηση, πρώτη στην Ευρώπη, παρουσίασε ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο αντιμετώπισης των κακόβουλων λογισμικών και παράλληλα είναι αδιαπραγμάτευτη η πολιτική της βούληση για την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση από τη Δικαιοσύνη των όσων έχουν δημοσιευτεί, ώστε να οροθετηθούν οι πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης στην Ελλάδα, από τη στιγμή που εμφανίστηκαν τέτοια λογισμικά ακόμη και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».