Άστατος καιρός: Βρέχει πολιτικούς νάνους!!

Θα ασχοληθούμε ακροθιγώς με τον προϊστάμενο των πολιτικών νάνων. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μαθηματικός 04/12/2021 | 17:57

Φαίνεται ότι ο πολιτικός νανισμός ευδοκιμεί τελευταία στη χώρα. Ως πολιτικός νανισμός νοείται η διαταραχή που εμφανίζει ένας πολιτικός ο οποίος δεν επικοινωνεί με την πραγματικότητα. Πρόκειται για περιπτώσεις για τις οποίες τόσο η πολιτική επιστήμη όσο και η ψυχιατρική αδυνατούν να ερμηνεύσουν. Θα μπορούσαμε ωστόσο να ισχυρισθούμε ότι ο όρος “πολιτικός νάνος” παραπέμπει σε χαρακτηριστικά όπως: τυχοδιωκτισμός, αλαζονεία, πολιτικός αμοραλισμός, αναλγησία, ανεπάρκεια, υπεροψία, απατεωνιά και ψευδολογία. Κάποια δείγματα πολιτικών νάνων κυριαρχούν στην πολιτική σκηνή.

Δεν θα ασχοληθούμε με το πρωτότυπο πολιτικού νανισμού, τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος από το “μη σώσεις και εμβολιασθείς” πέρασε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους άνω των 60, με εθνικοπατριωτικά και ηθικά κηρύγματα... “μονοδρομήσεων”: “ Όσοι έχουμε στοιχειώδη αίσθηση πατριωτισμού και ανθρωπιάς (;) αντιλαμβανόμαστε ότι τα πράγματα οδηγούσαν σε μονόδρομο”. Βέβαια ως εκπαιδευμένος τηλεπωλητής μπορεί να γίνει και παγοπώλης και να πουλάει πάγο ακόμα και σε εθελοντές “Εσκιμώους” ψηφοφόρους. Αλλά μέχρι εκεί. Τίποτα παραπάνω από παγοπώλης πολιτικής απατεωνιάς. Ξεπέρασαν τους 18.000 οι νεκροί αλλά “Over all, η Ελλάδα πάει καταπληκτικά” αναφωνεί ο νανοπαγοπώλης και ... ζήτω η τρέλα!! 

Δεν θα ασχοληθούμε επίσης με τους “γίγαντες” της πολιτικής νανοπολιτείας Γεραπετρίτη και Σκέρτσο οι οποίοι διακωμωδούν την ύπαρξή τους με τα λεγόμενά τους. Ο πρώτος με τις περισσότερες ΜΕΘ που συνεπάγονται περισσότερες θανάτους, και ο δεύτερος ο οποίος μετά τις “πτήσεις” των αγνοούμενων πυροσβεστικών του κατακαημένου καλοκαιριού προσγειώθηκε στο κοσμοδρόμιο της γελοιότητας δηλώνοντας χαζοχαρούμενα ότι “δεν υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι οι αστυνομικοί μεταδίδουν τον κορωνοϊό”...        

Θα ασχοληθούμε ακροθιγώς με τον προϊστάμενο των πολιτικών νάνων. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος έχει δώσει πολλάκις διαπιστευτήρια πολιτικού νανισμού. Το τελευταίο δείγμα είναι η δήλωση ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις μεγαλύτερης θνητότητας στους διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ σε σχέση με εκείνους οι οποίοι είναι στις ΜΕΘ. “Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Όχι δεν έχω...” επέμενε ο επικίνδυνος. Οι εντατικολόγοι θα έσκιζαν τα πτυχία τους αν δεν είχαν το ιερό καθήκον να σώσουν κόσμο τη στιγμή που ο πρωθυπουργός της χώρας ακροβατεί στο σχοινί της ανοησίας. Είναι επικίνδυνος ο Κυριάκος για τους πολίτες αυτής της χώρας όχι μόνο γιατί δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα και δεν ακούει τις κραυγές αγωνίας των γιατρών, αλλά κυρίως γιατί αποφασίζει για τη ζωή και τον θάνατο ανθρώπων εγκλωβισμένος στις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες του μικρόκοσμού του. 

Είναι ένας ετερόφωτος πολιτικός νάνος ο οποίος ακολουθεί με θρησκευτική ευλάβεια την ασχήμια της πολιτικής σήψης και της διαπλοκής. Αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν σ’ ένα τόσο μεγάλο κορμί να “κατοικεί” ένα τόσο μικρό μυαλό το οποίο συναγωνίζεται σε αλαζονεία και χυδαιότητα το πρωτότυπο του πολιτικού τίποτα, του υπουργού που ανακάλυψε ότι “η ανάπτυξη έχει ήδη φτάσει στην τσέπη του κόσμου”!! 

Δεν μπορούμε να αποφανθούμε με βεβαιότητα αν ο πρωθυπουργός είναι πολιτικός νάνος από αδυναμία να είναι κάτι διαφορετικό. Όπως και να έχει, κινείται μηχανιστικά σ’ ένα χώρο σκοτεινό και πένθιμο, χωρίς συναίσθηση για το δράμα των πολλών... 

ΥΓ: Δε θέλουμε να μας θυμίζει ο Κυριάκος τα κουρδιστά στρατιωτάκια που έβαζαν οι γονείς μας κάτω απ’ το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τα τσίγκινα χρωματιστά στρατιωτάκια με τις άψυχες, επαναλαμβανόμενες κινήσεις μέχρις ότου ξετυλιχτεί η σπείρα του ελατηρίου που τα κρατούσε “ζωντανά”. Όχι δεν το θέλουμε, ούτε για τον Κυριάκο, τέτοιες μέρες!!!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr