Ασπρόπυργος: Φωτιά σε καταυλισμό Ρομά και στις γραμμές του Προαστιακού

Φωτιά ξέσπασε σε καταυλισμό Ρμά στον Ασπρόπυργο και στις γραμμές του Προαστιακού το απόγευμα της Τρίτης (13/12). Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής για το σβήσιμο της φωτιάς, που εκδηλώθηκε στην περιοχή, μεταβαίνουν ισχυρές δυνάμεις.

peripoliko 2

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε καταυλισμό στον Ασπρόπυργο και στις γραμμές του Προαστιακού, με αποτέλεσμα τα δρομολόγια της γραμμής Πειραιάς-Κιάτο να γυρνάνε σε προηγούμενους σταθμούς, έπειτα από την ανακοίνωση του θανάτου του 16χρονου Ρομά που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ του «Ιπποκράτειου» στη Θεσσαλονίκη μετά τα πυρά που είχε δεχτεί από αστυνομικό της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ύστερα από καταδίωξη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πρόκειται για τα δρομολόγια 1324 και 1325 της γραμμής Πειραιάς-Κιάτο του Προαστιακού, τα οποία δεν μπορούν να φτάσουν στον σταθμό στον Ασπρόπυργο λόγω της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στις σιδηροδρομικές γραμμές και στον καταυλισμό των Ρομά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής για το σβήσιμο της φωτιάς, που εκδηλώθηκε στην περιοχή, μεταβαίνουν ισχυρές δυνάμεις.

Με εντολή της Αστυνομίας κλειστός ο σταθμός στο «Πανεπιστήμιο»

Υπενθυμίζεται ότι κλειστός παραμένει από το απόγευμα της Τρίτης και συγκεκριμένα στις 18:00 ο σταθμός του μετρό στη στάση «Πανεπιστήμιο» έπειτα από εντολή της αστυνομίας λόγω της συγκέντρωσης που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Το πρώτο «κρας τεστ» είναι η συγκέντρωση – πορεία που έχει εξαγγελθεί από φορείς και συλλογικότητες για τις 19:00 το απόγευμα της Τρίτης (13/12) στα Προπύλαια, ενώ με εντολή της αστυνομία είναι κλειστός από τις 18:00 ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο.

Παράλληλα όσο προχωράει η ώρα και νυχτώνει, υπάρχει αγωνία για το πώς θα λειτουργήσουν οι καταυλισμοί τόσο στη Δυτική Αττική, όσο επίσης στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες περιοχές της χώρας.

Σε επιφυλακή είναι και οι αστυνομικές δυνάμεις στα Λιόσια καθώς υπάρχει αγωνία για το πώς θα αντιδράσουν οι καταυλισμοί στη Δυτική Αττική. Ήδη στο σημείο έχει σπεύσει και παραμένει ισχυρή αστυνομική δύναμη αλλά και ΑΥΡΑ της αστυνομίας.

Ήδη από το μεσημέρι έχουν μετακινηθεί αστυνομικές δυνάμεις και «Αίαντας» της ΕΛ.ΑΣ. προς τη Δυτική Αττική, ενώ σε αυξημένη επιφυλακή για τυχόν καταδρομικές επιθέσεις είναι και τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας, ιδίως όσα βρίσκονται κοντά σε καταυλισμούς Ρομά.

Διακοπή δρομολογίων ΟΑΣΑ υπό το φόβο επεισοδίων

Νωρίτερα σήμερα, υπό τον φόβο επεισοδίων – μετά τον θάνατο του 16χρονου Ρομά που πυροβόλησε αστυνομικός μετά από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη – «πάγωσαν» εκτάκτως δρομολόγια σε οκτώ λεωφορειακές γραμμές του δικτύου.

Μετά τον θάνατο του 16χρονου Ρομά, η κοινότητα είναι σε αναβρασμό και η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται επεισόδια και γι’ αυτό ο ΟΑΣΑ διέκοψε εκτάκτως τα δρομολόγια στις εξής γραμμές:

  • 723 Φυλή – Ανω Λιόσια
  • 733 Αχαρναί – Ανω Λιόσια
  • 709 Τοπικό Δροσούπολης
  • 712 Αχαρναί (Εργατικές Πολυκατοικίες – Ανω Λιόσια (Πανόραμα)
  • 728 Αχαρναί – Αγιος Πέτρος – Αγιος Ιωάννης – Πλάτωμα
  • 749 Οικισμός Γεννηματά – Σταθμός Προαστιακού
  • 752 Αχαρναί – Αγος Ιωάννης – Αγιος Πέτρος
  • 805 Απρόπυργος – Νεόκτιστα

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ