Ζωή Χαλιδιά

Ασπόνδυλος Μητσοτάκης

Αντί να παραδεχτεί τη δημοκρατικά αποκλίνουσα συμπεριφορά του, επέλεξε να γίνει περίγελος. Διότι αυτό του συνέβη στη χθεσινή κοινοβουλευτική διαδικασία. Κι είναι απορίας άξιο πως καταδέχτηκε τέτοια μείωση.

5663776

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μην έχοντας αίσθηση της ματαιότητάς του, αντί να προχωρήσει σε αξιοπρεπείς παραδοχές, έστω κάποιες για να σώσει τα προσχήματα, επέλεξε το παραλήρημα (λήρος= βλακεία) και την ασέβεια.

Αντί να παραδεχτεί τη δημοκρατικά αποκλίνουσα συμπεριφορά του, επέλεξε να γίνει περίγελος. Διότι αυτό του συνέβη στη χθεσινή κοινοβουλευτική διαδικασία. Κι είναι απορίας άξιο πως καταδέχτηκε τέτοια μείωση.

Η απάντηση είναι μία: ο άνθρωπος είναι ασπόνδυλος. Φάνηκε περίτρανα χθες. 
Θλιβερό να χρειάζεται να πληρώνει η κυβέρνηση και οι επιχειρηματίες χορηγοί του για να χτίσουν και να καλαφατίζουν τον μύθο του. Καμία κυριότητα του εαυτού του, αφημένος πάντα στην φροντίδα των άλλων. Αλλά θλιβερότερο να χρειάζεται ολόκληρο λεφούσι εξαγορασμένων για να κρατήσουν όρθιο το ανάστημά του, ενώ βρίσκεται σε δεινό αδιέξοδο, έτσι που πιάστηκε στα δίχτυα των ψευδαισθήσεών του.

Ο Μητσοτάκης δεν απώλεσε την αξιοπρέπειά του με τις υποκλοπές, αλλά με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την αποκάλυψη των πράξεών του.

Οι υποκλοπές επιβεβαίωσαν το πολιτικό του ποιόν, που ήδη γνωρίζαμε. Επαρμένος και μανιακός με την εξουσία. Η διαχείρισή τους όμως, όταν έγιναν βούκινο, απέδειξε ότι είναι και δειλός. Κατά την αργκό, χεζάς.

Κανείς δεν τον πίεσε, κανείς δεν τον εκβίασε, κανείς δεν τον απείλησε. Είχε δυνατότητα χθες στη Βουλή να επιλέξει πως θα σταθεί απέναντι στην εκτροπή που είχε στήσει. Ας έβρισκε μία κατά συνθήκη δικαιολογία να αποχωρήσει. Η στάση όμως που διάλεξε ήταν μειωτική και τον οδήγησε στην αναξιοπρέπεια. Και τι κέρδισε; Προς ώρας έχει γίνει ο καρπαζοεισπράκτορας των διεθνών ΜΜΕ. Και τι θα κερδίσει στο μέλλον; Τις εκλογές; Ποιος και πότε ταυτίστηκε με τον Ναπολέοντα μετά το Βατερλό; Και ποιος θα ταυτιστεί με έναν ασπόνδυλο που αποδείχτηκε ανίκανος να διαχειριστεί ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό;

Όσο εθελόδουλο κι αν είναι μεγάλο μέρος της κοινωνίας, ο Μητσοτάκης δεν μπορεί πλέον να εξάψει το φαντασιακό αυτών των ψηφοφόρων. Η συγκεκριμένη εξαπάτηση έληξε. Έρχονται και λογαριασμοί του ηλεκτρικού μαζί με έξτρα ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, που δεν αφήνουν γενικά χώρο για φαντασιοπληξίες και αυταπάτες…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr