Newsroom

Newsroom

Ασφυξία, επιληπτικές κρίσεις και εμφράγματα από το αέριο γέλιου (video)

Ασφυξία, επιληπτικές κρίσεις και εμφράγματα είναι οι δραματικές επιπτώσεις από την χρήση του επικίνδυνου αερίου η εισπνοή του οποίου έχει γίνει μόδα στις τουριστικές περιοχές και της Κρήτης.

5b55c3cf1dc52496468b4629

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του neakriti.gr πλασάρεται ως αθώο, ωστόσο όπως ο κ. Νίκος Κατσαρός επισημαίνει σε συνδυασμό με αλκοόλ αποτελεί θανατηφόρο κοκτέιλ. Όπωσε τόνισε : «το αέριο γέλιο πηγαίνει στο αίμα, επομένως δεσμεύσει το οξυγόνο που πηγαίνει στο αίμα. Επομένως πηγαίνει λιγότερο οξυγόνο στον εγκέφαλο. Αυτό προκαλεί στην αρχή την ευφορία, προκαλεί παραισθήσεις, ενώ (όποιος το χρησιμοποιεί) μπορεί να υποστεί έμφραγμα, εγκεφαλικό επεισόδιο, διάφορες πολύ σοβαρές καταστάσεις, ακόμα και μόνιμα να πέσει σε κώμα».

Η παγίδα με το συγκεκριμένο ναρκωτικό είναι ότι θεωρείται ακίνδυνο επειδή πωλείται νόμιμα και καθένας μπορεί εύκολα να το αγοράσει. Σαρώνει στις τουριστικές περιοχές όπως η Χερσόνησος όπου η αστυνομία προχωράει τακτικά σε συλλήψεις και κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων της ουσίας.

 Το αέριο του γέλιου που χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική και τους αγώνες αυτοκινήτων όταν εισπνέεται προκαλεί ολιγόλεπτη ευφορία, χαλαρώνει το μυϊκό σύστημα και έχει ήπια παραισθησιογόνο δράση. Στέλνει στο νοσοκομείο πολλούς νεαρούς τουρίστες ενώ έχει συνδεθεί με θανάτους σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ και επιστημονικός συνεργάτης στο Δημόκριτο κρούει κώδωνα κινδύνου προς τις ελληνικές αρχές να προχωρήσουν στην απαγόρευση της ελεύθερης πώλησης του αερίου τονίζοντας ότι ήδη στη Μεγάλη Βρετανία η παράνομη κατοχή του θεωρείται αδίκημα. 


ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…