Newsroom

Newsroom

«Ασημένιος» ο Τεντόγλου στο Όρεγκον

Ο Μίλτος Τεντόγλου τερμάτισε στη δεύτερη θέση του Παγκοσμίου Στίβου στο Όρεγκον, κάνοντας άλμα στα 8,32μ

tendoglou

Με τρομερό άλμα στην 6η και τελευταία του προσπάθεια (8.36μ) ο Κινέζος Γουάνγκ «έκλεψε» το χρυσό μετάλλιο από τον Μίλτο Τεντόγλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον.

Στην 8η συμμετοχή του σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης την τελευταία τετραετία κι έχοντας κατακτήσει 5 χρυσά, ο Μίλτος Τεντόγλου έφτασε μία ανάσα από το να προσθέσει στη συλλογή του το μετάλλιο που του έλειπε, αλλά ο Γουάνγκ του «πήρε την μπουκιά από το στόμα» στο φινάλε του αγώνα.

Τα ξημερώματα της Κυριακής (17/07) ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι, μπορεί να μπήκε στον τελικό με άκυρη προσπάθεια, προερχόμενος από το 8.03μ στον χθεσινό προκριματικό (προκρίθηκε στον καταληκτικό αγώνα με την 5η καλύτερη επίδοση), ωστόσο, αυτό δεν τον εμπόδισε να βρει τα μεγάλα άλματα που ήθελε (8.30μ, 8.29μ, 8.24μ, 8.32μ) για να πάρει από νωρίς… κεφάλι στη μάχη για το χρυσό, στην 3η του συμμετοχή σε Παγκόσμιο (2017 στο Λονδίνο και 2019 στη Ντόχα οι δύο προηγούμενες).

Ο Τεντόγλου ταξίδεψε στο Γιουτζίν με φετινό ρεκόρ 8.36 μ. στη θερινή και 8.55 μ. στη χειμερινή σεζόν κι όπως αποδείχθηκε και σήμερα χρειαζόταν να φτάσει την πρώτη του επίδοση για ν΄ ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, σε μια χρονιά όπου σε σταθερή βάση περνά πάνω από τα 8.20μ.

Έτσι, για πρώτη φορά στην Ιστορία η Ελλάδα είδε έναν αθλητή του μήκους να φτάνει τόσο ψηλά σε διοργάνωση τέτοιου επιπέδου. Κανείς στο παρελθόν από αυτούς που είχαν συμμετάσχει σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα δεν είχε καταφέρει να ανέβει στο βάθρο, με καλύτερη έως σήμερα παρουσία εκείνη του Κώστα Κουκοδήμου το 1995 στο Γκέτεμποργκ, όπου είχε πάρει την 6η θέση

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους