Μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής στον τελικό του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Μπέρμιγχαμ, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο, πίσω μόνο από τον “εξωγήινο” Μόντο Ντουπλάντις, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
Ο 26χρονος Έλληνας επικοντιστής εξασφάλισε από νωρίς το μετάλλιο, καθώς ήταν ο ένας από τους τρεις που πέρασαν τα 5,85 μέτρα. Στη συνέχεια, υπερπήδησε με την πρώτη τα 5,95 μέτρα και “άγχωσε” τον Ντουπλάντις όταν πέρασε τα 6 μέτρα. Αμφότεροι άφησαν τα 6,05 μέτρα και ο πήχης ανέβηκε στα 6,10 μ., όπου ο Ντουπλάντις πέρασε με την πρώτη, ενώ ο Καραλής πέρασε καθαρά τον πήχη, όμως τον έριξε μετά από ένα ανεπαίσθητο άγγιγμα με το στήθος.
Ο Έλληνας πρωταθλητής αποφάσισε να ρισκάρει, αφήνοντας δύο προσπάθειες για τα 6,15 μέτρα, όπου όμως ο Ντουπλάντις πέρασε και πάλι με την πρώτη, δείχνοντας την κλάση του. Ο Καραλής άφησε την τελευταία προσπάθειά του για τα 6,20 μέτρα, που θα ήταν ατομικό και πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά έριξε τον πήχη και έμεινε στο ασημένιο μετάλλιο.
Η “κόντρα” με τον Ντουπλάντις τον κάνει καλύτερο
Σε δηλώσεις του μετά τον τελικό, ο Εμμανουήλ Καραλής τόνισε πως ότι η κόντρα με τον Σουηδό αθλητή κάνει και τους δύο καλύτερους. «Πάρα πολλοί άνθρωποι έρχονται και μου λένε “Μανόλο, άμα δεν ήταν ο Ντουπλάντις και άμα δεν ήταν αυτός ο αθλητής, θα ήσουν χρυσός, θα είχες κάνει παγκόσμιο ρεκόρ, θα ήσουν ο καλύτερος αθλητής στην ιστορία”. Αλλά με αυτό το σκεπτικό κλείνομαι και υπάρχει πολύ αρνητική ενέργεια. Γιατί με τον Μόντο έχουμε μεγαλώσει μαζί, έχουμε ίδια ηλικία, είμαστε σχεδόν οικογένεια. Τον βλέπω περισσότερο και από τη δική μου οικογένεια», είπε για τον Ντουπλάντις.
«Είναι σημαντικό να μοιράζεσαι τέτοιες στιγμές με αυτούς τους ανθρώπους, γιατί στο τέλος της ημέρας, το λέω συνέχεια και πρέπει να το λέω για να το ακούνε τα νέα παιδιά που ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό και τον αθλητισμό, εγώ σε δέκα χρόνια θα σταματήσω τον πρωταθλητισμό. Όλα αυτά τα μετάλλια θα μπουν σε ένα ραφάκι και αυτό που θα μείνει είναι όλες αυτές οι όμορφες στιγμές, οι αγκαλιές, τα πανηγύρια, τα ξενύχτια που έχω κάνει με όλους μου τους φίλους και συναθλητές. Οπότε αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να στείλω σε όλους τους φίλους του αθλητισμού. Ο αθλητισμός είναι κάτι πάρα πολύ όμορφο, κάτι πάρα πολύ αγνό και είναι πολύ σημαντικό να τα βλέπουμε όλα με θετική ενέργεια», πρόσθεσε.
Διαβάστε επίσης:
Σαλαμίνα: Μάχη με τις εναπομείνασες εστίες – Βαρύς απολογισμός με 2 νεκρούς, οι απεγκλωβισμοί και τα καμένα σπίτια
Πώληση Κωνσταντέλια στην Ντόρτμουντ: Θέμα στα γερμανικά ΜΜΕ για τις αντιδράσεις των οπαδών του ΠΑΟΚ
Σωτήρης Τριανταφυλλόπουλος: Πέθανε ο δημοσιογράφος και αδερφός του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου
Συνομιλίες Κούσνερ – Χαμάς στο Ελ Αλαμέιν: Στο τραπέζι η εκεχειρία στη Γάζα και το αμερικανικό σχέδιο
Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια