Ασελγής, αλλά όχι καπνιστής

Όταν μία κοινωνία εθίζεται καθημερινά σε -μικρές μεν αλλά διαρκώς αυξανόμενες-  δόσεις ξεδιαντροπιάς, διασυρμού,  εκπεσμού, και σκανδάλων με κακουργηματική διάσταση, από κάθε λογής δημοσιογράφους, επιστήμονες, «λόγιους», πολιτικούς -αγλαϊσματα της ακροδεξιάς, του φασισμού και του ναζισμού- τότε (για τον επικίνδυνο εθισμό και την ανοχή) ισχύει το “ηθελέστα και παθέστα” ή το “χόρτασε η ψείρα και βγήκε στον γιακά”.

Θύμιος Γεωργόπουλος 09/03/2019 | 09:00

Η περίπτωση της ασέλγειας του Νεοδημοκρατικού προεδρικού συμβούλου και «υπηρέτη της αριστείας» Νίκου Γεωργιάδη, δεν διαβάζεται μεμονωμένα και δεν διαβαθμίζεται με βάση τις -διαφορετικές- αναγνώσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Δεν διαβάζεται μεμονωμένα γιατί δεν αποτελεί ένα τυχαίο συμβάν. Επίσης, δεν διαβαθμίζονται τέτοιες πράξεις  με βάση μία μοναδιαία  ανάγνωση, δηλαδή με έναν τρόπο και με μία μέθοδο προσέγγισης, όπως ψυχαναλυτική, κοινωνιολογική ή νομική διάσταση.

Ας θυμηθούμε λοιπόν κάποιες τυχαίες περιπτώσεις (εκτός του Ν. Γεωργιάδη) με σαφώς διαφορετικές κακουργηματικές πράξεις, αλλά με ανάλογες καταδικαστικές αποφάσεις:

Πέτρος Μαντούβαλος (ποινή κάθειρξης 13 ετών με αναστολή επιβλήθηκε στον πρώην βουλευτή της ΝουΔου, για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος).

Χάρης Τομπούλογλου (ποινή κάθειρξης 8 ετών και 3 μηνών με αναστολή καθώς και χρηματικό πρόστιμο 40.300 € επιβλήθηκε στον πρώην πρόεδρο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, της παθητικής δωροδοκίας και της οπλοκατοχής).

Γιάννης Μιχελάκης (ποινή φυλάκισης 9 μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 3.500 € επιβλήθηκε στον πρώην εκπρόσωπο τύπου και βουλευτή της ΝουΔου, για την υπόθεση δωροδοκίας του).

Γιώργος Πρεβεζάνος (σε 25 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε πρωτόδικα ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου της ΝουΔου και Αντιπτέραρχος εν αποστρατεία, για την υπόθεση μεταφοράς μεταναστών από το αεροδρόμιο του Μεσολογγίου στο εξωτερικό).

Όλα αυτά τα διαφορετικά πρόσωπα, με τις διαφορετικές παραβατικές συμπεριφορές και με την διαφορετική βαρύτητα των κακουργηματικών τους πράξεων, λειτούργησαν υπακούοντας στην ιδεολογική επικυριαρχία και την κοινωνική παντοκρατορία που τους παρέχει η τυφλή υπακοή στο χρήμα και όχι στον άνθρωπο.

Κάποιοι από όσους σκούζουν για «παρεμβάσεις» στο έργο της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, είναι οι ίδιοι που στήνανε δίκες, δωροδοκώντας δικαστές, για να ξεπλύνουν τους εαυτούς τους, τους κομματικούς τους φίλους ή τους πελάτες τους, φυσικά με το αζημίωτο.

Κάποιοι από όσους ξελαρυγγιάζονται για τον «κρατισμό» της Αριστεράς που επιβαρύνει τον Δημόσιο κορβανά, είναι οι ίδιοι που στήσανε διαδικασίες  διαπλοκής  στις κρατικές προμήθειες, που νομιμοποίησαν την εκβίαση και την δωροδοκία ως αναγκαία συνθήκη για να «κάνεις την δουλειά σου», συναλλασσόμενος με το κράτος.

Κάποιοι από όσους τσιρίζουν για τα ορθάνοιχτα σύνορα στους εισβολείς  «λαθρομετανάστες», είναι οι ίδιοι που την ίδια ώρα επιδίδονται στο άκρως επικερδές «σπορ» της ειδεχθούς δουλεμπορίας.

Κάποιοι από όσους παιανίζουν το τρίπτυχο «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια», που πουλάνε πατριωτισμό, που ομνύουν στην ηθική, που εξοργίζονται με τα διάφορα «σύμφωνα συμβίωσης» (καθώς εκριζώνουν τον θεμέλιο λίθο της κοινωνίας μας που είναι η οικογένεια), είναι οι ίδιοι που επικαλούνται το  αδήριτο «δικαίωμα στην ιδιωτικότητα», το κλασσικό «συμπόσιο του Πλάτωνα», τον νεοπουριτανισμό του Χόλυγουντ (που ευθύνεται για όλα τα δεινά τους), την «συνθήκη της Βιέννης» που τους παρέχει διπλωματική ασυλία, το δίκαιο κάποιων χωρών που σχεδόν επιτρέπει τον πορνοτουρισμό, την ηλικία των 15 ετών που δεν κατατάσσει το αδίκημα στην παιδεραστία, τον Καρανίκα που του αρέσει….η Μενεγάκη και τον Πολάκη που αρειμανίως….. καπνίζει δημόσια.

Σταματήστε επιτέλους να τους χαϊδεύετε, γιατί όπως έλεγε και ο Ιονέσκο: “Χαϊδέψτε έναν κύκλο, και θα γίνει φαύλος.”

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr