«Ασεβή τροπάρια με τους ήχους της κάνναβης»

Στο κλειστό γήπεδο του Tae Kwon Do του Π. Φαλήρου διοργανώνεται μουσική εκδήλωση με τίτλον «Ασεβή τροπάρια με τους ήχους της κάνναβης». 

NewsRoom 16/04/2019 | 14:42

Η Ελλάδα έχει μια παγκόσμια ιδιαιτερότητα. Διαθέτει την μακροβιότερη σύνδεση της μουσικής με την κάνναβη όσο καμία άλλη χώρα στον κόσμο.Το ρεμπέτικο! Είπαμε λοιπόν να κάνουμε μια γιορτή σαν ευχαριστώ σε αυτές τις ευλαβικές μορφές της δισκογραφίας που διατήρησαν ζωντανό το σπόρο του ρεμπέτικου και της κάνναβης μέσα απο τις ανυπέρβλητες δημιουργίες τους, με μια μεγαλειώδη συναυλία στις 20 Απριλίου 2019 στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου.

Ένα μουσικό ταξίδι που ξεκινάει από τα τέλη του 19ου αιώνα, κάνει ένα πέρασμα από την Σμύρνη και τον Πειραιά, οδεύει με τα πρώτα ρεμπέτικα της εποχής της απαγόρευσης και συνεχίζει στην μεταπολεμική περίοδο με τραγούδια που κράτησαν ζωντανή αυτή την, μοναδική διεθνώς, μουσική!

«...Αυτά τα τραγούδια που συζητάμε τώρα, τα οποία, λόγω της στιχουργίας τους βέβαια η κρατική εξουσία, ένα μέρος του κοινού, ακόμα και συνάδελφοί μας άλλου μουσικού είδους τα θεωρούσαν για χρόνια ασεβέστατα και σκουπίδια του υποκόσμου, αντικοινωνικά και επικίνδυνα. Όπως ακριβώς θεωρούσαν και εμάς τους ίδιους που τα γράφαμε και τα τραγουδούσαμε. Ας μάθουνε όμως επιτέλους όλοι πως τα τραγούδια αυτά, βγαλμένα απο τις εμπνεύσεις και τις ψυχές ταλαιπωρημένων, αθώων και τίμιων εργατών της λαικής μουσικής, θα ζούνε αιώνια. Σέρνοντας πάντα μαζί τους την ντομπροσύνη, την περηφάνια και την αλήθεια της τέχνης τους».

Μπαγιαντέρας (απο τις ανέκδοτες μαρτυρίες του)

Τα τραγούδια σε αυτή την τρίωρη συναρπαστική τσάρκα, παίζονται απο εξαμελή ρεμπέτικη ορχήστρα μπουζουκομπαγλαμάδων και τετραμελή κομπανία Σμυρνέικων οργάνων και πλαισιόνονται απο ερμηνευτές που τις αγαπούν σαν κάτι ξεχωριστό και ιερό.

Ετοιμαστείτε για πολλές εκπλήξεις με άσματα όπως ήταν πριν λογοκριθούν, άλλα που δεν έχουν μελοποιηθεί ποτέ, καθώς και άγνωστες στο ευρύ κοινό διηγήσεις!

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κώστας Χατζηδουλής

Έκτακτη συμμετοχή: Στέλιος Βαμβακάρης

Διοργάνωση: "Ηλέκτρα διοργάνωση εκδηλώσεων" και το Μουσείο της Κάνναβης

20 Απριλίου 2019

Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Ταε Κβο Ντο)  

Ωρα έναρξης 21:00

Διάρκεια: 3 - 3,5 ώρες