Δίκη Βαξεβάνη: Αμφισβητεί και τα έγγραφα του FBI η πλευρά Στουρνάρα

Συνεχίζοντας τη διαδικασία μετά την απαλλακτική για το Κώστα Βαξεβάνη πρόταση του εισαγγελέα, μίλησαν οι συνήγοροι της πλευράς Στουρνάρα. Κατά την αγόρευσή τους, οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής ισχυρίστηκαν ότι όσα ανέφερε ο Κώστας Βαξεβάνης κατά την απολογία του είναι άσχετα με την υπόθεση αφού τότε που γράφονταν όσα γράφονταν στο Hot Doc δεν ήταν γνωστά τα στοιχεία της υπόθεσης Novartis.

NewsRoom 26/02/2018 | 13:08

Ισχυρίστηκαν με άλλα λόγια ότι κακώς ο δημοσιογράφος χρησιμοποίησε στοιχεία που σήμερα έχουν προκύψει και εμφανίζουν τη σύζυγο Στουρνάρα να εμπλέκεται στην υπόθεση της Novartis, παρότι αυτά ισχυροποιούν όσα υποστηρίζει περί της αλήθειας όσων έγραψε.

Ο πρώτος εκ των συνηγόρων χαρακτήρισε τον Βαξεβάνη ως «σουπιά που ξέρει ελήσσεται» και τον κατηγόρησε ότι λέει ψέματα γιατί ως ερευνητής δημοσιογράφος θα έπρεπε να γνωρίζει κι άλλα στοιχεία της υπόθεσης την οποία αποκάλυψε τα οποία σύμφωνα με το σκεπτικό του θα ενίσχυαν τη θέση της πελάτισσάς τους. Επιχείρησε ταυτόχρονα να πείσει ότι ο Βαξεβάνης προσπάθησε να συνδέσει τη Λίνα Νικολοπούλου και τον Γιάννη Στουρνάρα με τους ναρκέμπορους του Noor 1 και τη «μαφία του ΚΕΕΛΠΝΟ».

Κατά την πλευρά της κ. Στουρνάρα, ο Βαξεβάνης ήθελε να προσβάλλει την οικογένεια Στουρνάρα, με απώτερο σκοπό να «ενοχοποιήσει» τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, δήθεν επειδή πρόκειται για πολιτικό αντίπαλο. Ο Βαξεβάνης, ισχυρίστηκε ο πρώτος εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, δεν ήθελε να ενημερώσει τον κόσμο αλλά να πετάξει λάσπη όπως θα έκανε για οποιονδήποτε.

Ο έτερος συνήγορος Σπύρος Μουζακίτης επέμεινε ότι ο Κώστας Βαξεβάνης έχει δυσφημίσει και συκοφαντήσει τη Λίνα Νικολοπούλου και επέμεινε ότι είναι αναληθή όσα έγραψε στο Hot Doc αναφορικά με το ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ «βάφτισε» κολλητικό τον καρκίνο. Είπε μάλιστα ότι το δημοσίευμα δημιούργησε πρόβλημα στην εταιρία της κ. Νικολοπούλου, η οποία εξ αιτίας αυτών των δημοσιευμάτων αναγκάστηκε να μειώσει το προσωπικό της.

Ο κ. Μουζακίτης δεν παρέλειψε να εκθειάσει τόσο τη Λίνα Νικολοπούλου, όσο και τον Γιάννη Στουρνάρα τον οποίο χαρακτήρισε άμεμπτο και καταρτησμένο, εξ ου και σύμφωνα με το σκεπτικό του, γίνεται στόχος. Κλείνοντας και προτού ζητήσει την ενοχή του Κώστα Βαξεβάνη, ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής αμφισβήτησε την εγκυρότητα των εγγράφων του FBI που παρουσίασε στο δικαστήριο η πλευρά του κατηγορούμενου, λέγοντας ότι είναι ανεπυκήρωτα και δεν αποδεικνύουν την αλήθεια των ισχυρισμών του.