Ας ακούσουμε τι δηλώσατε κύριε Τζαβάρα (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Θίχτηκε ο βουλευτής της ΝΔ και υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης του κόμματος Κώστας Τζαβάρας, από την αναφορά του πρωθυπουργού στο όνομά του και με δήλωσή του που προκαλεί το κοινό αίσθημα εγκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα γιατί διαβάζει το koutipandoras.gr το οποίο κατά την άποψη του Τζαβάρα δεν μετέδωσε δήλωσή του, ορθά.

580dd2401dc524760a8b46b9

Έχει ενδιαφέρον να δούμε (και να ακούσουμε ασφαλώς) τι ακριβώς δήλωσε ο Κώστας Τζαβάρας και γιατί ενοχλήθηκε με τον πρωθυπουργό και την ιστοσελίδα μας. Ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε την περασμένη εβδομάδα (συγκεκριμένα στις 17 Οκτωβρίου) στον ραδιοσταθμό των Παραπολιτικών. Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ΣτΕ και συγκεκριμένα τα δημοσιεύματα που ήθελαν αντιπρόεδρο του Συμβουλίου να εκβιάζεται μετά τη διαρροή συνομιλιών του με άλλη δικαστή, ο κ. Τζαβάρας είπε επί λέξει: «μένω κατάπληκτος γιατί ο κύριος Ράντος δεν είναι ένας τυχαίος δικαστής. Πρόκειται για τον πιο καταρτισμένο δικαστή του ΣτΕ και τον άνθρωπο που διαθέτει το μεγαλύτερο κύρος. Η εναντίον του λάσπη εκτοξεύεται αφού ήδη έχει πει την άποψη του για το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά. Και αυτό είναι που εμένα με γεμίζει με μαύρες σκέψεις για τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται ή αντιμετωπίζει κορυφαία ζητήματα που άπτονται της λειτουργιάς του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Δηλαδή ο βουλευτής συνέδεε τον εκβιασμό για τον οποίο έγραφε ο Τύπος με την εκπεφρασμένη άποψή του για τον νόμο Παππά και μεμφόταν την κυβέρνηση για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τη δημοκρατία υπονοώντας ότι αν ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ πράγματι εκβιάζεται, αυτό συμβαίνει γιατί η άποψή του δεν συνάδει μ’ εκείνη των κυβερνόντων. Γιατί όμως ο κ. Τζαβάρας δεν συνέδεσε σε καμιά στιγμή τον ενδεχόμενο εκβιασμό με άλλα συμφέροντα, τα οποία ο Τύπος συνέδεε με τη διαρροή των e-mail του δικαστή; Σημειωτέων ότι η δήλωση του Τζαβάρα γίνεται μία ημέρα πριν το ΣτΕ κρίνει παραδεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών. Δηλαδή ο Κώστας Τζαβάρας έμεινε κατάπληκτος -κατά δήλωσή του- για τη λάσπη που εκτοξευόταν κατά του δικαστή, αφού δήθεν είχε ήδη εκφράσει την άποψη του για την αντισυνταγματικότητα του νόμου, πράγμα το οποίο ο βουλευτής δεν θα μπορούσε να γνωρίζει.

Πράγματι, σε σχόλιο μας (διαβάστε το ΕΔΩ) την ίδια ημέρα, αφού παραθέταμε τα λεγόμενα του Κώστα Τζαβάρα στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, αναρωτιόμασταν πώς ο βουλευτής «γνωρίζει τη θέση του Αθανάσιου Ράντου αναφορικά με τον διαγωνισμό, αφού μέχρι στιγμής στο ΣτΕ δεν έχει συζητηθεί η ουσία των προσφυγών των τηλεοπτικών σταθμών, παρά μόνο το κατά πόσον αυτές είναι νόμιμες». Σημειώναμε δε ότι «οι δικαστές του ανώτατου δικαστηρίου, δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί και ψηφίσει για το θέμα» και θέταμε το ερώτημα «πώς ο βουλευτής της ΝΔ γνωρίζει τη θέση του κ. Ράντου πριν ακόμη διεξαχθεί στο ΣτΕ η ψηφοφορία». Αυτό ακριβώς σχολίασε και ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πλέον ενδιαφέρον με την αντίδραση του Κώστα Τζαβάρα δια της δήλωσής του που δημοσιεύεται σήμερα στον Τύπο, είναι πως όχι απλώς ψέγει τον Αλέξη Τσίπρας γιατί διαβάζει koutipandoras.gr αλλά ισχυρίζεται πως ουδέποτε δήλωσε όσα ακούσαμε και γράψαμε ή τουλάχιστον πως δεν τα εννοούσε έτσι. Αναφέρει συγκεκριμένα ο βουλευτής ότι «όταν ο πρωθυπουργός της χώρας επιτρέπει στον εαυτό του το κατάντημα να προβαίνει δημοσίως σε αντικρούσεις ανυπόστατων δηλώσεων των πολιτικών του αντιπάλων, τις οποίες ο ίδιος ή οι συνεργάτες του έχουν κατασκευάσει, τότε δεν υπονομεύεται απλώς το θεμέλιο της δημοκρατίας που είναι ο ειλικρινής και έντιμος διάλογος αλλά επιβεβαιώνεται αυτό που ήδη ψιθυρίζει όλη η κοινωνία: ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ‘’αξιοποιήσει’’ το δημοκρατικό καθήκον της διακυβέρνησης του χώρας που τους ανέθεσε ο ελληνικός λαός και το έχουν μετατρέψει σε δυνατότητα εγκαθίδρυσης ενός πολιτικού καθεστώτος ολοκληρωτικού τύπου».

Συνεχίζει μάλιστα ο κ. Τζαβάρας λέγοντας ότι «απ’ αυτές τις πολιτικές μεθόδους των κυβερνώντων φαίνεται ότι δεν κατόρθωσαν να διαφύγουν και οι δηλώσεις μου, με τις οποίες αναφέρθηκα στην κατάπτυστη χρησιμοποίηση απειλών εναντίον του δικαστικού φρονήματος του γνωστού πια αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας». «Είναι σαφές ότι η δήλωσή μου συνέδεε τον προσωπικό στιγματισμό που υπέστη ο εν λόγω δικαστής ως αποτέλεσμα της έκφρασης της γνώμης του. Όσο και να ψάξει ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του δεν πρόκειται να βρουν δήλωση μου που να αναφέρεται στο περιεχόμενο της γνώμης του δικαστή αυτού, δηλαδή αν ήταν θετική η αρνητική για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά, αφού δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι ακριβώς συζητήθηκε κατά την διάσκεψη», ισχυρίζεται ο βουλευτής, προσθέτοντας ότι «ως γνωστόν αντικείμενο της δίκης είναι η δικαστική διάγνωση της αντισυνταγματικότητας των προσβαλλομένων διοικητικών πράξεων και όχι η συνταγματικότητα τους».

Ο Κώστας Τζαβάρας είναι καλός νομικός, επομένως γνωρίζει καλά τι και πώς το λέει. Μπορεί πράγματι αντικείμενο της δίκης να είναι «η αντισυνταγματικότητα» αφού γι’ αυτήν έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί και ως εκ τούτου οι δικαστές να εκφράζονται θετικά ή αρνητικά επ’ αυτής. Αν όμως αυτό και μόνον αυτό ήθελε να επισημάνει ο Κώστας Τζαβάρας τότε προφανώς δεν θα συνέδεε τον εκβιασμό με την κυβέρνηση, αλλά πιθανώς και με επιχειρηματίες οι οποίοι σύμφωνα με τα αρχικά δημοσιεύματα φέρονταν να είχαν στα χέρια τους την ηλεκτρονική αλληλογραφία του δικαστή. Ο Κώστας Τζαβάρας προφανώς προσπαθούσε να δημιουργήσει εντυπώσεις και σήμερα εκτεθειμένος από τον ίδιο του τον εαυτό του, επιχειρεί να ανασκευάσει.

Ίσως θέλει να ακούσει τη φωνή του για να καταλάβει τι ακριβώς έχει πει. Ας το κάνει.


Αναλυτικά η σημερινή δήλωση του Κώστα Τζαβάρα

Όταν ο Πρωθυπουργός της χώρας επιτρέπει στον εαυτό του το κατάντημα να προβαίνει δημοσίως σε αντικρούσεις ανυπόστατων δηλώσεων των πολιτικών του αντιπάλων, τις οποίες ο ίδιος ή οι συνεργάτες του έχουν κατασκευάσει, τότε δεν υπονομεύεται απλώς το θεμέλιο της δημοκρατίας που είναι ο ειλικρινής και έντιμος διάλογος αλλά επιβεβαιώνεται αυτό που ήδη ψιθυρίζει όλη η κοινωνία: ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν «αξιοποιήσει» το δημοκρατικό καθήκον της διακυβέρνησης του χώρας που τους ανέθεσε ο ελληνικός λαός και το έχουν μετατρέψει σε δυνατότητα εγκαθίδρυσης ενός πολιτικού καθεστώτος ολοκληρωτικού τύπου. Ενός εθνικολαϊκιστικού καθεστώτος που συστηματικά χρησιμοποιεί μια πρωτοφανή προπαγάνδα για να μεταμορφώνει και εγκαλεί ως εχθρούς του λαού αυτούς που επικρίνουν την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για χρήση αντισυνταγματικών πρακτικών ελέγχου της ενημέρωσης και της Δικαιοσύνης.

Απ’ αυτές τις πολιτικές μεθόδους των κυβερνώντων φαίνεται ότι δεν κατόρθωσαν να διαφύγουν και οι δηλώσεις μου, με τις οποίες αναφέρθηκα στην κατάπτυστη χρησιμοποίηση απειλών εναντίον του δικαστικού φρονήματος του γνωστού πια αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οι αρνητικές πληροφορίες για την ιδιωτική ζωή του που διακινούντο ανωνύμως εις βάρος του έγιναν αίφνης και φωτογραφικά επώνυμες από το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, την επομένη της έκφρασης της γνώμης του κατά την πρώτη διάσκεψη του ΣτΕ που συνεκλήθη για να αποφασίσει επί της αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά. Είναι σαφές ότι η δήλωσή μου συνέδεε τον προσωπικό στιγματισμό που υπέστη ο εν λόγω δικαστής ως αποτέλεσμα της έκφρασης της γνώμης του. Όσο και να ψάξει ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του δεν πρόκειται να βρουν δήλωση μου που να αναφέρεται στο περιεχόμενο της γνώμης του δικαστή αυτού, δηλαδή αν ήταν θετική η αρνητική για την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά, αφού δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι ακριβώς συζητήθηκε κατά την διάσκεψη. Άλλωστε αυτό προκύπτει ευθέως όχι μόνο από την γραμματική διατύπωση της δήλωσής μου, που αναφέρεται στην γνώμη για τη αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά (ως γνωστόν αντικείμενο της δίκης είναι η δικαστική διάγνωση της αντισυνταγματικότητας των προσβαλλομένων διοικητικών πράξεων και όχι η συνταγματικότητα τους), αλλά και από την αλληλουχία των γεγονότων, αφού μέχρι σήμερα το δικαστήριο δεν έχει ασχοληθεί με την κύρια συζήτηση της υπόθεσης, επομένως δεν έχει τεθεί ζήτημα γνώμης υπέρ η κατά της αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά.

Θλιβερή όμως παραμένει η διαπίστωση ότι ο κ. Πρωθυπουργός υιοθέτησε «αμάσητο» το σχόλιο για την δήλωσή μου που προβλήθηκε από τον ιστότοπο «Το κουτί της Πανδώρας», που στα ζητήματα της Δικαιοσύνης συμβαίνει να χρησιμοποιείται συστηματικά από την Κυβέρνηση, είτε ως υποβολείον είτε ως αποδέκτης διαρροών. Ένα όμως είναι βέβαιο, ότι κάθε φορά που ο κ. Τσίπρας θα ανοίγει το «κουτί της Πανδώρας» για να πληροφορείται τι συμβαίνει γύρω του, η χώρα θα υποφέρει εκτός των άλλων δεινών που προέρχονται από τέτοιου είδους «κουτιά» και από την ανήκεστη πολιτική βλάβη της αποσύνθεσης των δημοκρατικών θεσμών, που προέρχεται από την επιμονή της Κυβέρνησης να αντιμετωπίζει την εξουσία ως αυτοσκοπό.

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Κέιτ

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο Βέλγος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας…

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».