Newsroom

Newsroom

Αρχιμανδρίτης μας ενημερώνει ότι τα… piercings είναι του διαβόλου και προκαλούν καρκίνο (video)

Ο Aρχιμανδρίτης Σάββας Αγιορείτης, κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» που κρύβει το... piercing, κάνοντας λόγο για «έργα του διαβόλου».

5807aacf1dc524d9148b477a

«Οι Χριστιανοί δέν πρέπει νά καλλωπίζονται, νά φοροῦν ἁρώματα, νά χρησιμοποιοῡν φτιασίδια καί νά βλέπουν περίεργα. Όπως τραβάμε τα μουλάρια από τον χαλκά στο Άγιο Όρος, έτσι κι εμάς μας τραβάει ο διάολος από τη μύτη», ισχυρίζεται σε ομιλία του ο Ιερομόναχος π. Σάββας Αγιορείτης της Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας.

«Ο διάβολος θα μας βάλει στο τέλος και να αυτοκτονούμε και θα το θεωρούμε και καλό. Θα είσαι “in” αν αυτοκτονείς. Και αυτές οι τρύπες που κάνουν στη γλώσσα και στα αυτιά και στον αφαλό προκαλούν καρκίνο. Αυτό το ήξερα από την ιατρική γιατί υπάρχει χρόνιος ερεθισμός. Όταν υπάρχει χρόνιος ερεθισμός από ένα ξένο σώμα που τρύβεται με τους βλεννογόνους και το δέρμα είναι πολύ πιθανό να κάνει καρκίνο. Βλέπετε πώς προσπαθεί να μας σκοτώσει ο διάβολος με χίλιους δυο τρόπους. Οι μάγοι κάνουν αυτά τα πράγματα και τα τατουάζ για να προσελκύσουν τα πονηρά πνεύματα», δηλώνει ο ίδιος ως «πτυχιούχος οδοντίατρος και πτυχιούχος θεολόγος», όπως αναφέρει το βιογραφικό του.

Προφανώς και οι παραπάνω απόψεις, κρίνονται ως μεμονωμένες και δεν εκφράζουν το σύνολο της Εκκλησίας, καθώς πολλοί ιερείς κάνουν ανοιχτό κάλεσμα προς τους πιστούς για να πηγαίνουν στη λειτουργία, ακριβώς όπως είναι.

Βέβαια, όντως από το piercing μπορούν να προκύψουν αλλεργικές αντιδράσεις, στοματικές επιπλοκές αν δεν έχει γίνει καθαρισμός, και λοίμωξη του δέρματος αν δεν έχει αποστειρωθεί ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για να γίνει το τρύπημα, καθώς και ασθένειες του αίματος από την ίδια ακριβώς αιτία. Στις επιπλοκές συντελεί σε κάθε περίπτωση και η κακή υγιεινή. Τα συμπτώματα αυτά όμως είναι ιατρικά και σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται με… έργα μαγείας και δεν επαφίενται της θρησκείας.


Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…