Newsroom

Newsroom

Άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη στους New York Times

Άρθρο του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη δημοσίευσαν σήμερα οι New York Times. Το άρθρο έχει τίτλο “Η σάπια ολιγαρχία της Ελλάδας”…

Άρθρο του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη δημοσίευσαν σήμερα οι New York Times. Το άρθρο έχει τίτλο “Η σάπια ολιγαρχία της Ελλάδας” (Greece’s rotten oligarchy), και αναφέρεται αναλυτικά στο πολιτικό κατεστημένο αλλά και την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την υπόθεση της Λίστας αλλά και την σύλληψη του δημοσιογράφου οι ΝΥΤ είχαν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είχαν δημοσιεύσει πλήθος ρεπορτάζ και άρθρων.

Ακολουθούν αποσπάσματα από το άρθρο, το οποίο μπορείτε να δείτε ολόκληρο εδώ

«Η δημοκρατία είναι σαν το ποδήλατο: αν δεν κάνεις πετάλι, πέφτεις. Δυστυχώς, το ποδήλατο της ελληνικής δημοκρατίας έχει σπάσει εδώ και πολύ καιρό. Μετά τη στρατιωτική χούντα που κατέρρευσε το 1974, η Ελλάδα δημιούργησε μια υβριδική, νεφελώδη μορφή της δημοκρατίας. Φυσικά μπορείτε να ψηφίσετε, να ανήκεται σε ένα κόμμα και νε διαμαρτύρεστε. Στην ουσία όμως, μια μικρή κλίκα ασκεί κάθε ουσιαστική πολιτική εξουσία».

«… Όταν Hot Doc, το δεκαπενθήμερο περιοδικό το οποίο εκδίδω, δημοσίευσε τη λίστα Λαγκάρντ τον Οκτώβριο, αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη μου (για κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων) και μια δίκη εξπρές στην οποία αθωώθηκα. Το αποτέλεσμα του δικαστηρίου όμως δεν χαροποίησε όσους βρίσκονται στην εξουσία. Εκκρεμεί λοιπόν και δεύτερη δίκη εις βάρος μου (χωρίς καθορισμένη ημερομηνία) με τους ίδιους ασαφείς ισχυρισμούς. Καθ ‘όλη τη διαδικασία -τη δημοσίευση της λίστας, τη σύλληψη μου και την αθώωση μου- τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης ήταν απόντα.
Η υπόθεση κυριαρχούσε στο Διεθνή Τύπο, αλλά όχι στη χώρα όπου εκτυλίσσονταν. »

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…