Άρθρο του ακροδεξιού Ορμπάν για τους πρόσφυγες: Η εισροή μεταναστών στην Ευρώπη απειλεί τις χριστιανικές της ρίζες

Με ένα άρθρο - προσβολή στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια στην Frankfurter Allgemeine Zeitung ο ακροδεξιός Ούγγρος πρωθυπουργός Βικτόρ Ορμπάν στηλιτεύει την έλευση εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στην Ευρώπη, αποκαλώντας τους μάλιστα "μετανάστες" και κατακρίνει την «αποτυχημένη μεταναστευτική πολιτική» της ΕΕ. 

viktor orban 0

Με ένα άρθρο – προσβολή στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια στην Frankfurter Allgemeine Zeitung ο ακροδεξιός Ούγγρος πρωθυπουργός Βικτόρ Ορμπάν στηλιτεύει την έλευση εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στην Ευρώπη, αποκαλώντας τους μάλιστα “μετανάστες” και κατακρίνει την «αποτυχημένη μεταναστευτική πολιτική» της ΕΕ. 

“Οι Ευρωπαίοι πολίτες διαφωνούν με τη διαχείριση της κρίσης από την πλειονότητα των κυβερνήσεων”, γράφει ο Ορμάν υπονοώντας πως η Ευρώπη είναι “χαλαρή” προς τους πρόσφυγες – μετανάστες. «Οι πολίτες περιμένουν από εμάς να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να προστατεύσουμε τα σύνορά μας», επεσήμανε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, απευθυνόμενος προφανώς στο κομματικό του ακροατήριο. «Μόνο αφού έχουμε προστατεύσει τα σύνορά μας μπορούν να τεθούν ερωτήματα σχετικά με τον αριθμό των μεταναστών που μπορούμε να υποδεχθούμε ή για το αν θα πρέπει να υπάρξουν ποσοστώσεις», συμπλήρωσε.

«Κάθε Ευρωπαίος πολιτικός που δημιουργεί ελπίδες στους μετανάστες για μια καλύτερη ζωή και τους ενθαρρύνει να εγκαταλείψουν τα πάντα και με κίνδυνο της ζωής τους να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη είναι ανεύθυνος», έγραψε ο Ορμπάν.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός αναφέρει ότι οι μετανάστες «πλημμυρίζουν» τη χώρα του, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι χριστιανοί, αλλά μουσουλμάνοι. «Είναι ένα σημαντικό ζήτημα διότι η Ευρώπη και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός έχουν χριστιανικές ρίζες. Δεν είναι ήδη και από μόνο του ανησυχητικό το γεγονός ότι ο ευρωπαϊκός χριστιανικός πολιτισμός είναι μετά βίας σε θέση να τηρήσει τις χριστιανικές αξίες της ίδιας της Ευρώπης», διερωτάται.

Ο Ορμπάν προειδοποιεί για μια «έκρηξη» σε ολόκληρη την Ευρώπη εξαιτίας της μεταναστευτικής κρίσης και υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησής του να υψώσει ένα φράχτη στα σύνορα της χώρας με τη Σερβία.

Διαβάστε για το καθεστώς “ανελεύθερης δημοκρατίας” που έπιχειρεί να εγκαθιδρύσει ο Βικτόρ Ορμπάν στην Ουγγαρία, υπό την πίεση και του ακροδεξιού – εθνικιστικού κόμματος Jobbik, στο τεύχος 83 του HOT DOC που κυκλοφορεί.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό