Άρθρο-παρέμβαση από τον Γιάννη Μπαμπουλιά για τον Ορμπανισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπαίνει στο «στόχαστρο» του αρθρογράφου, ο οποίος στο μακροσκελές αφιέρωμά του στα πεπραγμένα της τρέχουσας κυβέρνησης, με τίτλο «Αναγνωρισμένος ως φιλελεύθερος, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας χρησιμοποιεί το "βιβλίο" του λαϊκισμού».

NewsRoom 08/08/2020 | 10:02

Ο τρόπος με τον οποίον μοιράστηκαν τα χρήματα για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» και το παράδειγμα του Documento υπογραμμίζονται στο άρθρο - παρέμβαση του Γιάννη Μπαμπούλια στο littleatoms.com. 

Όπως αναφέρει ο Γίαννης Μπαμπούλιας  στο μακροσκελές αφιέρωμά του στα πεπραγμένα της τρέχουσας κυβέρνησης, με τίτλο «Αναγνωρισμένος ως φιλελεύθερος, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας χρησιμοποιεί το "βιβλίο" του λαϊκισμού».

«Φαντάζει όλο και πιο πιθανό ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μετατραπεί σε... έναν Ορμπάν», σημειώνει στην εισαγωγή του ο αθρογράφος, αναδεικνύοντας με λεπτομέρειες τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης ΝΔ.

Ανάμεσα στα παραδείγματα για τα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικρίθηκε για αδύναμη και ανεπαρκή διαχείριση, σημειώνεται και εκείνο της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» για τα ΜΜΕ, όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίον μοιράστηκαν τα ποσά προς τα Μέσα, αλλά και την περίπτωση του Documento που αποκλείστηκε.


Στο κείμενο σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Για παράδειγμα, στις 15 Ιουλίου, σε ένα γράμμα που φέρει την υπογραφή του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου, της MFRR (σ.σ οργάνωσης για την ελευθερία του Τύπου) και του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την ελευθερία του Τύπου, οι διεθνείς οργανισμοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για τον τρόπο με τον οποίον η έκτακτη ενίσχυση διαμοιράστηκε στα ΜΜΕ, με αντάλλαγμα την παροχή πληροφοριών για τις καμπάνιες κατά του Covid-19.

Φάνηκε πως από τα 20 εκατομμύρια ευρώ, μόνο το 1% κατέληξε σε Μέσα που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση, παρά το γεγονός πως σε αρκετές περιπτώσεις ήταν πιο δημοφιλή από ορισμένα που έλαβαν μεγάλη κυβερνητική βοήθεια. Σε μία χαρακτηριστική περίπτωση, η εφημερίδα Documento (ο εκδότης της οποίας, Κώστας Βαξεβάνης, έλαβε το βραβείο Δημοσιογραφίας Index το 2013), δεν έλαβε καθόλου χρήματα».

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Μπαμπούλιας τονίζει πως: «Ο κυβερνητικός έλεγχος των ΜΜΕ καθιστά αδύνατη την ενημέρωση των πολιτών, όχι μόνο σχετικά με τα κυβερνητικά σκάνδαλα, όπως ένα αποτυχημένο πρόγραμμα voucher εν μέσω πανδημίας...».

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο του Γιάννη Μπαμπούλια στο littleatoms.com