Newsroom

Newsroom

Άρθηκε η ασυλία για τους έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Δεκτό έγινε από την Ολομέλεια της Βουλής το αίτημα άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γ.Γερμενή, Π.Ηλιόπουλου, Στ.Μπούκουρα, Ηλ.Παναγιώταρου,…

Δεκτό έγινε από την Ολομέλεια της Βουλής το αίτημα άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γ.Γερμενή, Π.Ηλιόπουλου, Στ.Μπούκουρα, Ηλ.Παναγιώταρου, Ηλ.Κασιδιάρη και Χρ.Αλεξόπουλου.

Για τους Στ.Μπούκουρα, Γ.Γερμενή και Π.Ηλιόπουλο το αίτημα των εισαγγελικών αρχών αφορά τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ για τους Ηλ.Παναγιώταρο, Ηλ.Κασιδιάρη και Χρ.Αλεξόπουλο αφορά αδικήματα σε παλαιότερες υποθέσεις, όπως για παράδειγμα τα επεισόδιο έξω από το «Χυτήριο».

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 11.00, ενώ από αυτήν θα απουσιάζουν οι προφυλακισθέντες βουλευτές, καθώς οι αρχές απέρριψαν το αίτημά τους να παραβρεθούν στη Βουλή και να ψηφίσουν.

Την περασμένη Πέμπτη 10 Οκτωβρίου η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγήθηκε την άρση ασυλίας και για τους έξι βουλευτές.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα (μόνο ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Πολ. Ζησιμόπουλος ψήφισε «παρών») και αφορούσε τους Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλος και Στ. Μπούκουρα, για τους οποίους οι ανακριτές αναμένεται να ασκήσουν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Αφορούσε ακόμη τους Ηλ. Παναγιώταρο, Ηλ. Κασιδιάρη και Χρυσοβ. Αλεξόπουλο, των οποίων άλλες υποθέσεις εκκρεμούν από το καλοκαίρι.

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

androulakis

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια…