Αρτέμιδα Ζαχάρως : Μνημόσυνο για τα θύματα της φωτιάς δώδεκα χρόνια μετά.

Προκλητική η απουσία των πέντε Ηλείων βουλευτών .

20190824 190004

Δώδεκα χρόνια μετά τις καταστροφικές και φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007 ,  οι συγγενείς των δεκάδων αθώων θυμάτων , συγκεντρώθηκαν και σήμερα στον τόπο που μαρτύρησαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα , στην Αρτέμιδα Ζαχάρως , για να προσευχηθούν.

Δεκάδες μαυροφορεμένες γυναίκες και φίλοι των συγγενών των νεκρών βρέθηκαν σήμερα στις 7 το απόγευμα  στο μικρό εκκλησάκι της οικογένειας Γιώργου Παρασκευόπουλου που χάθηκε μέσα στις φλόγες για το καθιερωμένο μνημόσυνο το οποίο και φέτος πραγματοποιήθηκε  χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ολυμπίας και Τριφυλίας  Χρυσόστομου.

Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και στην «στροφή του θανάτου» της Αρτέμιδας , εκεί όπου έχασαν την ζωή τους δεκάδες  πολίτες τον Αύγουστο του 2007 στην προσπάθειά τους να σωθούν από τον πύρινο εφιάλτη.

Ο δρόμος που οδηγεί στην μαρτυρική Αρτέμιδα και στο σημείο με τα εικονοστάσια των νεκρών ,   δώδεκα χρόνια μετά τις φονικές πυρκαγιές , εξακολουθεί να παραμένει επικίνδυνος , με καθιζήσεις , λακκούβες  και αφημένος κυριολεκτικά στην τύχη του.

Αλγεινή εντύπωση , αρνητικά σχόλια και ψιθύρους οργής, προκάλεσε για μια ακόμη φορά η απουσία των πέντε βουλευτών της Ηλείας ( Κ.Τζαβάρας, Δ.Αυγερινοπούλου, Α. Νικολακόπουλος από την ΝΔ, Μ. Κατρίνη από το ΚΙΝΑΛ και του Δ. Καλαματιανού από τον ΣΥΡΙΖΑ) .

« Για τους Ηλείους βουλευτές ο πόνος των συγγενών των νεκρών που χάθηκαν μέσα στις φλόγες  έχει σημασία μόνο κατά την προεκλογική περίοδο» – ψιθύριζαν με νόημα οι κάτοικοι και έκαναν λόγο για υποκρισία που περισσεύει …
 

Πηγή: apokalypseis.com

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

ανασχηματισμός

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

Όχι το μήνυμα των ευρωεκλογών κατάλαβε ο Μητσοτάκης, αλλά έκανε και ανασχηματισμό στο πόδι...